Gökyüzünü Rahmi M. Koç Müzesi'nde keşfedin - Son Dakika
Güncel

Gökyüzünü Rahmi M. Koç Müzesi'nde keşfedin

Rahmi M. Koç Müzesi, Plüton'un Şubat ayındaki doğum günü vesilesiyle henüz Astronomi Atölyesi'ne katılmamış herkesi müzeye davet ediyor.

23.02.2017 10:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ziyaretçiler ayrıca müzenin bilimsel aletler koleksiyonunu da görme şansını yakalayacak.

Rahmi M. Koç Müzesi, Plüton'un Şubat ayındaki doğum günü vesilesiyle henüz Astronomi Atölyesi'ne katılmamış herkesi müzeye davet ediyor. Ziyaretçiler ayrıca müzenin bilimsel aletler koleksiyonunu da görme şansını yakalayacak.

Gökyüzünü Rahmi M. Koç Müzesi'nde keşfedin

Kendisi küçük amakalbi kocaman olan Plüton Şubat 1930'da keşfedilmişti. 2006 yılına kadar GüneşSistemi'nin en küçük üyesi olarak hayatına devam eden Plüton'ü daha sonra gezegenliktençıkarmış, 2015 yılında ise kocaman kalbini keşfederek hayatımızın içinesokmuştuk. Rahmi M. Koç Müzesi, Plüton'un Şubat ayındaki doğum günü vesilesiylehenüz Astronomi Atölyesi'ne katılmamış herkesi müzeye davet ediyor. Ziyaretçilerayrıca müzenin bilimsel aletler koleksiyonunu da görme şansını yakalayacak.

Geçmişten günümüzeendüstri, iletişim ve ulaşım tarihine ayna tutan Rahmi M. Koç Müzesi,ziyaretçileri için Cumartesi günleri "Astronomi Atölyesi" düzenliyor. 30 dakikasüren seanslarda tüm gök cisimlerinin ve içinde bulunduğumuz Güneş Sistemi'ninevrendeki oluşum süreci, dev panolardan ve Sihirli Küre'den paylaşılangörüntülerle müze eğitim uzmanı tarafından anlatılıyor.

Ziyaretçiler,Cumartesi saat 11.00, 12.00, 14.00 ve 15.00'te çocuklarıyla birlikte atölyeyekatılabilirler.

Astronomi Atölyesi'nde neler görebilirsiniz?

Atölyeye katılanziyaretçiler, öncelikle Sihirli Küre içinde detaylarıyla Güneş'i ve Plütonbaşta olmak üzere sistemin diğer gezegenleri ile ilgili bilgi alabilme şansınıyakalayacak. Ayrıca Samanyolu Gökadası'nı ve diğer gökadaların oluşumunu,evrende bol miktarda bulunan karanlık maddeyi, Dünya dışı yaşam araştırmalarındakigelişmeleri, uzay çalışmaları ve astronotların uzay yürüyüşlerini, Dünya'nınyapısını ve katmanlarını, tek doğal uydusu olan Ay'ın yüzeyini ve evrelerini veAstronomi Atölyesi'nde sergilenmekte olan "Muonionalusta" gerçek göktaşıkesitini de görebilecekler.

Müzeninbilimsel aletler koleksiyonu

AstronomiAtölyesi'nden sonra ziyaretçiler Lengerhane/Mustafa V. Koç Binası'nda bulunan"bilimsel aletler" koleksiyonunu da ziyaret edebilirler.

KoleksiyondaStarke and Kammerer marka, Avusturya'da üretilen transit teleskop, 19. Yüzyılaait İtalyan Güneş Sistemi modeli, Yer Küresi ve Rub'u Tahtası yer alıyor.

Ayrıcaziyaretçiler 1383-1384 yılları arasında Cafer İbn-i Ömer İbn Devletşael-Kırmani tarafından yapılan Gök Küresi'ni de Rahmi M. Koç Müzesi'ndegörebilecekler. 14 cm çapındaki eşsiz obje, bilinen en eski gök kürelerden biriolarak korunuyor. Gök küre üzerinde yaklaşık 1025 yıldız içerentakımyıldızlarının şekilleri bulunuyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gökyüzünü Rahmi M. Koç Müzesi'nde keşfedin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.


Advertisement