Golan Tepeleri'ndeki BM Mevkilerine Saldırılar - Son Dakika
Güncel

Golan Tepeleri'ndeki BM Mevkilerine Saldırılar

BMGK, BM Ateşkes Gözlemci Gücü'nün Golan Tepeleri'ndeki mevkilerine yapılan son saldırıları kınadı.

31.08.2014 05:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), İsrail ile Suriye sınırında görev yapan BM Ateşkes Gözlemci Gücü'nün (UNDOF) Golan Tepeleri'ndeki mevkilerine yapılan son saldırıları, "sert şekilde" kınayarak, 2 gün önce alıkonulan barış gücü askerlerinin "derhal ve koşulsuz" serbest bırakılmasını istedi.

BMGK, Golan Tepeleri'ndeki BM mevkilerine yapılan en saldırıları kınayan basın açıklaması yayımladı.

Basın açıklamasında, 44 Fijili barış gücü askerinin alıkonulması, terörist gruplar ve devlet dışı silahlı unsurlar tarafından 40 Filipinli barış gücü askerinin etrafının da sarılması güçlü ifadelerle kınandı.

28 Ağustos'ta alıkonulan barış gücü askerlerinin derhal ve koşulsuz serbest bırakılmasını ve güvenli geçişlerinin sağlanmasını isteyen BMGK, 32 Filipinli barış gücü askerinin mevkilerinden güvenli bir şekilde çıkmasını ise memnuniyetle karşıladı.

Basın açıklamasında UNDOF'un görevinin, tarafsızlık, operasyon, emniyet ve güvenlik olduğunu hatırlatan BMGK, buna saygı gösterilmesi gerektiğini bildirdi.

BMGK'nın açıklamasında ayrıca, UNDOF'un personelinin, tam güvenlik ve emniyetinin sağlanması ve özgürce çalışmalarını yapabilmesi için bütün taraflardan, UNDOF'la işbirliği yapmaları istendi. - New York

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Golan Tepeleri'ndeki BM Mevkilerine Saldırılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement