Gölbaşı İlçesinden Güneydoğuya Kardeşlik Kervanı - Son Dakika
Yerel

Gölbaşı İlçesinden Güneydoğuya Kardeşlik Kervanı

Gölbaşı İlçesinden Güneydoğuya Kardeşlik Kervanı

Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde sivil toplum kuruluşları tarafından oluşturulan Güneydoğuya Kardeşlik Kervanı Yardım Kampanyası başlatıldı.

05.02.2016 17:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde sivil toplum kuruluşları tarafından oluşturulan Güneydoğuya Kardeşlik Kervanı Yardım Kampanyası başlatıldı.

Gölbaşı Belediye Başkanlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Müftülüğü tarafından oluşturulan platformla ilgi açıklamalarda bulunan Gölbaşı Eğitim Bir- Sen ilçe Başkanı Akif Öztürk, "Bizler, kardeşlik hukukunun gereğini yerine getirmek, gönül köprülerimizi yeniden ve daha sağlam bir şekilde inşa etmek, sessiz çığlıkların sesi olmak adına başlatmış olduğumuz bu yardım kampanyamızı, kamuoyuna duyurmak için toplanmış bulunmaktayız. Bizler Gölbaşı'nın emekçileri, üreticileri, esnafları, çiftçileri ve çalışanları olarak, son dönemde birlik ve beraberliğimize zarar verme boyutuna ulaşan tabloyu, büyük bir dikkatle ve endişeyle takip ediyoruz. Bu çerçevede, ülkemizi saran terör olaylarından, artan can kayıplarından son derece rahatsız olduğumuzu üzülerek ifade ediyoruz. Dün olduğu gibi, bugün de, yarın da birlikte aşamayı başarmak, bu birlikteliği hedef alanlarla ve anlamayanlarla, yine birlikte mücadele etmek mecburiyetindeyiz. Dertlerimize, sıkıntılarımıza birlikte çare aramak ve birlikte çare üretmek zorundayız. Sen'i, ben'i değil, biz'i esas almalıyız. Cizre'de kar yağsa Gölbaşı'nda üşüyorum diyen, Nusaybin'deki kardeşinin ayağına diken battığında yüreği kanayan kardeşliği mutlaka sürdürmeliyiz. Ortak geçmişimizde olduğu gibi, ortak geleceğimiz için de birlikte çalışmak, birlikte düşünmek ve birlikteliğimizin hukuki ve fiili çerçevesini yine birlikte belirlemek durumundayız. Eşit vatandaşlığın amasız, fakatsız ve istisnasız bir şekilde hayata geçmesi için birlikte yol almalıyız. Devletin bütün kurumlarını, yetkililerini, merkez ve taşra birimlerini, sivil toplum örgütlerini, siyasi partileri ve liderlerini, yolu kardeşlik, yönü eşitlik, sonu birlik ve beraberlik olan bu sürecin muhatabı görmeliyiz. Şiddet dilini kullanmayan, şiddete bulaşmayan, tehdit ve baskıyla ortaklaşmayan herkesi, bu mücadelenin ve sürecin paydaşı ve gönüldaşı haline getirmeliyiz. Silahın çözüm olmadığı, şiddetin huzur getirmediği, terörün hak üretmediği, çatışmanın kalkınma sağlamadığı ve kamplaşmanın refahı artırmadığı apaçık ortadadır. Bu düşüncelerle, kimse ama hiç kimse Cizreli, Silopili Sur'lu ve Nusaybinli kardeşlerimizin hayatını zorlaştırmamalı, kolaylaştırmalı, üzmemelidir. Geleceğimizi hep beraber yeniden inşa etmek, yakılıp yıkılmış şehirlerimizi yeniden imar etmek, yaşam hakları, özgürlükleri ve gelecekleri yok edilmek istenen çocuklarımıza sahip çıkmak amacıyla Gölbaşı kamuoyunu Gölbaşı'ndan Güneydoğu'ya Kardeşlik Kervanı konulu yardım kampanyamıza destek olmaya çağırıyoruz. Başlatmış olduğumuz yardım kampanyası, öncelikli ihtiyaçları giderebilmek adına, sadece nakit ve gıda yardımı ile sınırlı olup, kampanyamız 15 gün süresince devam edecektir" şeklinde konuştu. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gölbaşı İlçesinden Güneydoğuya Kardeşlik Kervanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement