Gölbaşı'nda "Demokrasi Nöbeti" - Son Dakika
Güncel

Gölbaşı'nda "Demokrasi Nöbeti"

Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından başlatılan "demokrasi nöbeti" sürüyor.

25.07.2016 13:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından başlatılan "demokrasi nöbeti" sürüyor.

Türk bayrakları taşıyan vatandaşlar, Atatürk Sahil Parkı'nda toplanarak, darbe girişimine tepki gösterdi. Atatürk Sahil Parkı'nda yapılan demokrasi nöbetine Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, AK Parti Ankara Milletvekili Ertan Aydın, Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, AK Parti Gölbaşı İlçe Başkanı Osman Karaaslan, çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve vatandaşlar katıldı.

Topçu, burada AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Başkomutanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın emrini hem millet hem de bürokrasi yerine getirdi. Aynı zamanda millet iradesinin temsilcisi Meclis açıldı. Gazi Meclis kapanmadı. Meydanları terk etmeyeceğiz, irademizi teslim etmeyeceğiz. ABD'de yaşayan 20 bine yakın Ahıska Türkü kardeşlerimiz orada Cumhurbaşkanımız için destek mitingleri yapıyor. Başkomutanın emri hem 81 ilde hem de bütün medeniyet coğrafyalarında… Biz sanıyorum ki Çanakkale'den Sakarya'dan sonra 15 Temmuz'da ikinci bir İstiklal Savaşı verdik." dedi.

AK Parti Ankara Milletvekili Ertan Aydın da paralel yapı ile mücadelenin şart olduğunu belirterek, şunları ifade etti:

Daha önce polis akademisinde yaptığımız dönüşüm gibi harp okullarında da dönüşüm şarttır. Harp okulları ve buna benzer askeri okullarda öğrenci yetiştirirken polis akademisinde uyguladığımız modeli uygulayacak bir yapısal dönüşüme ihtiyaç vardır. Bu yapılmadan bu paralel ihanet çetesinin membasını kurutmamız gerçekten çok zor çünkü onlar buradaki mevcut yapıyı kullanarak kendilerince bir adam devşirme yöntemi geliştirmişler. Onların buradaki sistemlerini engellemek için tıpkı polis akademisinde yaptığımız gibi üniversite mezunlarını, KPSS sonucu aldığımız öğrencilere iki yıl verilecek eğitim sistemi ile yeni bir modellemeye geçmemiz gerekir."

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay ise vatandaşlara seslenerek, "Sizlerin belediye başkanı olmaktan, size hizmet etmekte gurur duyuyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Gölbaşı\'nda "Demokrasi Nöbeti"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gölbaşı'nda 'Demokrasi Nöbeti' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement