Gölbaşı'nda Yağmur Suyu Mazgalları Takılıyor - Son Dakika
Yerel

Gölbaşı'nda Yağmur Suyu Mazgalları Takılıyor

Gölbaşı\'nda Yağmur Suyu Mazgalları Takılıyor

Adıyaman’ın Gölbaşı İlçe Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, Mimar Sinan Mahallesi’nde devam eden Yağmur Suyu Projesinin bitirildiğini belirterek, mazgalları takma işlemine geçtiklerini söyledi.

30.09.2015 18:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman'ın Gölbaşı İlçe Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, Mimar Sinan Mahallesi'nde devam eden Yağmur Suyu Projesinin bitirildiğini belirterek, mazgalları takma işlemine geçtiklerini söyledi.

Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, yaz boyunca Mimar Sinan Mahallesi'nde yağmur suyunu yer altına almak için çalıştıklarını belirterek yer altına döşenen borular içine de yağmur suyunu almak için mazgalların yapıldığını söyledi.

Başkan Özdemir, "İlçemiz geneline bakıldığında nüfus bakımından en yoğun mahalle olan Mimar Sinan Mahallesi'nde oluşan bu taşkınlar mahalle genelinde yol ve altyapıya da zarar vermekte, asfalt olan yollarımızı ve kaldırımlarımızı söküp atmaktadır. Güçlü akıntıların içinde bulunan mil ve alüvyonlar da mahallemizi ve yollarımızı kirletmektedir.

İlçemizi tehdit eden yağmur suyunun bertaraf edilebilmesi amacıyla hayati önem arz eden Yağmur Suyu Projesinin bir an evvel uygulamaya geçirilmesi ile gelecek kışta yaşadığımız problemleri yaşamayacağız. Bu proje, Mimar Sinan Mahallesi'nin güney doğu kesimindeki yeni yerleşime açılan tepeciklerden başlayarak, mahalle içinden geçecek ve mahalleyi büyük ölçüde tehdit eden yağmur suyunu 600'lük büz boru ile yer altına alacak, yaklaşık bin 200 metre boyunca yağmur suyunu toplayacak ve İlçemiz içinden geçen Kırkbayır Deresi'ne aktaracaktır. Ayrıca her 50-100 metrede bir baca yapılacak ve ızgaralar yardımıyla yağmur suyu güzergahının geçtiği yerlerdeki yüzeysel sular da alınarak toparlanacaktır" dedi.

Belediye Başkanı Özdemir, modern şehircilik anlayışına uygun alt ve üst yapı çalışmalarının devam ettiğini söyledi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gölbaşı'nda Yağmur Suyu Mazgalları Takılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement