Darbeci Askerlerin Gölbaşı'na Düzenlediği Saldırıda 42 Kişi Şehit Oldu - Son Dakika
Güncel

Darbeci Askerlerin Gölbaşı'na Düzenlediği Saldırıda 42 Kişi Şehit Oldu

Darbeci Askerlerin Gölbaşı\'na Düzenlediği Saldırıda 42 Kişi Şehit Oldu

Darbe girişimi sırasında en ağır saldırı Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı ve Polis Havacılık Daire Başkanlığı'na yapıldı. Saldırıda 42 kişi şehit oldu.

16.07.2016 16:48  Güncelleme: 19:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde bulunan bir grubun darbe girişiminde bulunması sonucu Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı ve Polis Havacılık Daire Başkanlığı'nda dün akşam saat 23.00 ve 24.00 sıralarında iki ayrı patlama meydana geldi.

HASTANE PANOSUNA YAZILDI

Gölbaşı Cumhuriyet Savcılğı patlamalarla birliket Gölbaşı'nda şehit sayısını 42 olarak açıklarken, Gölbaşı Devlet hastanes'ndeki duyuru panosunda ise yakınlarının bilgi alması için 43 yaralının bulunduğu belirtildi.

ŞEHİTLER ADLİTIP MORGUNA KALDIRILDI

Patlama sonrası şehit olan ve yaralanan polisler, Gölbaşı Hasvak Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede bugün saat 15.00 itibariyle hiçbir şehidin bulunmadığı ve 43 yaralının bulunduğu öğrenildi. Şehit olan polislerin Keçiören AdliTıp morguna sevk edildiği öğrenildi.

ÖZEL HAREKAT DAİRE BAŞKANLIĞI SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ

Dün gece yaşanan patlamanın ardından Gölbaşı Polis Özel Harekat Daire Başkanlığı'na giriş ve çıkışlar yasaklandı. Özel Harekat polisleri, Daire Başkanlığı'na giden yolda ellerinde uzun namlulu silahlarla nöbet tutarak, gelen vatandaşları uyardı, giriş- çıkışların yasak olduğunu belirtti.

TÜRKSAT'A SALDIRI DÜZENLENDİ

Patlamanın ardından Polis Özel harekat Daire Başkanlığı'nın savaş alanı çekilen görüntü ve fotoğraflarla adeta savaş alanına döndüğü görüldü. Gölbaşı Yağlıpınar Mahallesinde bulunan TÜRKSAT'a yapılan saldırılar sonucu 2 güvenlik görevlisininin hayatını kaybettiği öğrenildi.

Darbeci Askerlerin Gölbaşı'na Düzenlediği Saldırıda 42 Kişi Şehit Oldu

Darbeci Askerlerin Gölbaşı'na Düzenlediği Saldırıda 42 Kişi Şehit Oldu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Darbeci Askerlerin Gölbaşı'na Düzenlediği Saldırıda 42 Kişi Şehit Oldu - Son Dakika

  • Muğla'da sağlık personeli hastaları oy kullanma merkezlerine taşıyacak
    11:45 Muğla'da sağlık personeli hastaları oy kullanma merkezlerine taşıyacak

    Muğla İl Sağlık Müdürlüğü, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde hastanede yatan ve evde sağlık hizmeti alan yatağa bağımlı seçmenlerin oy kullanma sürecini kolaylaştırmak için 227 sağlık personeli, 74 araç ve 235 sağlık personeli görevlendirdi. Hastalar, ambulanslar ve hasta nakil araçlarıyla oy verecekleri merkezlere transfer edilecek ve oy kullanma sürecinde sağlık personeli refakat edecek.

  • Eskişehir'de Karagöz ile Hacivat geleneği yaşatılıyor
    11:43 Eskişehir'de Karagöz ile Hacivat geleneği yaşatılıyor

    Eskişehir'de tiyatro sanatçısı Hüseyin Demir, 20 yıldır ramazan aylarında her pazar Karagöz ile Hacivat temsiliyle izleyici karşısına çıkarak gölge oyunu geleneğinin yaşatılmasına katkıda bulunuyor. Hüseyin Demir, izleyicileri de oyuna dahil ederek oyunlarının katılımcı olmasını sağlıyor. Gösterilerini halka açık ve ücretsiz düzenleyen Demir, oyunu kendi tasarladığı dekorlarla sahneliyor. Dijitalleşme karşısında organik bir örnek sunan Demir, temsillerinin hem çocukları hem de yetişkinleri etkilediğini belirtiyor.

  • Trabzon'da tarihi cami avlusunda kitap satarak kedilere yardım eden İsmail Gürsoy
    11:43 Trabzon'da tarihi cami avlusunda kitap satarak kedilere yardım eden İsmail Gürsoy

    Trabzon'da tarihi İskenderpaşa Camisi'nin avlusunda 40 yıldır kitap satarak geçimini sağlayan İsmail Gürsoy, topladığı bağışlarla sahipsiz kedileri doyuruyor. Gürsoy, cami avlusunda beslediği kediler için hayırseverlerden yardım alıyor ve onları düzenli olarak besliyor.

  • Ağrı kırsalında yaşayanlar ilkbahar mevsiminde 'kara kış'ı yaşıyor
    11:42 Ağrı kırsalında yaşayanlar ilkbahar mevsiminde 'kara kış'ı yaşıyor

    Tek katlı ev ve ahırların kar altında kaldığı Ağrı kırsalında yaşayanlar ilkbahar mevsiminde 'kara kış'ı yaşıyor. Bahar mevsiminde yoğun kar alan ve kırsaldaki evlerin kara gömüldüğü kentte, vatandaşlar zorlu bir yaşam sürüyor.

  • Adana'da polis operasyonunda 25 silah ele geçirildi, 2 kişi gözaltına alındı
    11:42 Adana'da polis operasyonunda 25 silah ele geçirildi, 2 kişi gözaltına alındı

    Adana Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Çınarlı Mahallesi'ndeki bir barda yapılan operasyonda ruhsatsız 7 tabanca, 18 av tüfeği ve 12 mermi ele geçirdi. Operasyonda Tahsin C. ve Ersen D. isimli şüpheliler gözaltına alındı.


Advertisement