Gölcük'te Vergi Adaleti Getirilsin İmza Kampanyası - Son Dakika
Yerel

Gölcük'te Vergi Adaleti Getirilsin İmza Kampanyası

Gölcük\'te Vergi Adaleti Getirilsin İmza Kampanyası

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde "Vergi Adaleti Getirilsin" imza kampanyası başlatıldı.

04.11.2014 15:10  Güncelleme: 15:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anıtpark'ta kurulan imza kampanyası standında konuşan Türk Harb-İş Sendikası Kocaeli Şubesi Başkanı Turhan Yıldız, Türkiye'de adaletli vergi sisteminin oluşturulması gerektiğini savundu.

"Az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alın" diyen Yıldız, "Vergi yükü altında ezilen biz emekçiler, 2015 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu tasarısının TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmeye başlandığı bu günlerde, kitlesel bir biçimde tüm ulusa, mevcut siyasi iktidara ve tüm siyasilere sesleniyoruz. Vergi cenneti olan ülkemizde, vergi adaleti sağlanana kadar yılmadan, yıkılmadan biz seslenmeye devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

Yıldız, küresel ekonomiden en çok etkilenen kesim olan işçilerin, en önemli sorunlarından birinin adaletsiz vergi sistemi olduğunu kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Doğrudan alınan vergilerin yüksekliği yanında dolaylı vergilerle çalışanlar ikinci kez adaletsizlikle karşılaşmakta ve mağdur olmaktadır. Temel bir ilke olan az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınması ne yazık ki ülkemizde uygulanmamaktadır. Sermayeden alınan vergiler, düşürülürken işçilerin vergi yükü devam etmektedir. Yılbaşında kesilen vergi miktarı ile yıl sonunda kesilen vergi miktarı arasındaki oran neredeyse iki katıdır."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gölcük'te Vergi Adaleti Getirilsin İmza Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement