Gölcük ve Kartepe'de İçmesuyu Arıtma Tesisleri İnşası Başladı - Son Dakika
Yerel

Gölcük ve Kartepe'de İçmesuyu Arıtma Tesisleri İnşası Başladı

Gölcük ve Kartepe\'de İçmesuyu Arıtma Tesisleri İnşası Başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Gölcük Şevketiye ile Kartepe Maşukiye’deki yerel su kaynaklarını arıtmak için yaptığı içmesuyu arıtma tesislerinin inşaatını sürdürüyor.

18.09.2014 12:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Gölcük Şevketiye ile Kartepe Maşukiye'deki yerel su kaynaklarını arıtmak için yaptığı içmesuyu arıtma tesislerinin inşaatını sürdürüyor.

İSU Genel Müdürlüğü, bölgede iki yıldır yaşanan kuraklığa karşı önlem kapsamında yerel su kaynaklarının bulunduğu Gölcük Siretiye ve Şevketiye, Kartepe Maşukiye ile Gebze Duraklı'da içmesuyu arıtma tesisi yapımını planladı. Yaz ayları ile birlikte başlanılan çalışmalar kapsamında Gölcük Siretiye ve Gebze Duraklı'da içmesuyu arıtma tesisleri inşa edilerek işletmeye alındı. Gölcük Şevketiye ile Kartepe Maşukiye'de ki içmesuyu arıtma tesisleri ise orman alanı içerisinde kalmasından dolayı gecikmeli olarak inşa çalışmalarına başlanıldı.

Gölcük ilçesinin üst kesimlerindeki dağ köyü Şevketiye'de yer alan yerel su kaynakları olan Karanlık ile Bezirgan derelerinin sularını arıtarak içmesuyu şebekesinde değerlendirmek için yapılan içmesuyu arıtma tesisi inşaatı sürdürülüyor. Betonarme çalışmaları süren projede ayrıca 8,6 km uzunluğunda polietilen boru ile isale hattı da inşa ediliyor. Bu isale hattının 7,5 km'si tamamlandı. Arıtma tesisi, suların toplanacağı 2 adet kaptaj ile kalan 1 km uzunluğundaki isale hattının inşaat çalışmalarının devam ettiği proje 1 milyon 916 bin TL'ye mal olacak.

Bir diğer çalışma olan Maşukiye İçmesuyu Arıtma Tesisi ise mevcut içmesuyu deposu yanında inşa ediliyor. Kurum mühendisleri tarafından projelendirilen içmesuyu arıtma tesisinin betonarme ve mekanik montaj çalışmaları sürdürülüyor. Çalışmalar kapsamında ayrıca yerel su kaynaklarını toplamak için 2 adet kaptaj ile 5 kilometre isale hattı da inşa edilecek. Bu proje ise 2 milyon 985 bin TL'ye mal olacak.

Yerel su kaynaklarını arıtacak olan İki adet içmesuyu arıtma tesisi, isale hatları ve kaptajların inşa çalışmalarının Ekim ayı içinde tamamlanması hedefleniyor. Bölgenin arıtılmış içmesuyu ihtiyacını karşılayacak olan tesisler ile isale hatları, 4 milyon 900 bin TL'ye mal olacak. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gölcük ve Kartepe'de İçmesuyu Arıtma Tesisleri İnşası Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement