Bodrum'un Simgesi 12 Köpeğin Velayet Tartışması Karakolluk Etti - Son Dakika
Güncel

Bodrum'un Simgesi 12 Köpeğin Velayet Tartışması Karakolluk Etti

Bodrum\'un Simgesi 12 Köpeğin Velayet Tartışması Karakolluk Etti

'Golden Çetesi' lakabıyla bilinen ve özellikle sosyal medyada şehrin simgesi olan 12 köpeğin, sahibinin ölümünün ardından kimde kalacağı konusu karakolluk oldu.

16.01.2017 11:36  Güncelleme: 13:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bodrum'da 'Golden çetesi' diye adlandırılan Golden Retriever cinsi 12 köpeğe bakan kaptan 56 yaşındaki Şenol Özbakan'ın ölümü ardından, kızı Yağmur Özbakan, hayvanlara bakmayı sürdüren ve istenildiğinde teslim edeceğini belirten Dr. Aylin Yıldız Schwarz'tan köpekleri teslim almak istedi. Ancak, amacına ulaşamayınca Jandarmaya giderek Schwarz'tan şikayetçi olan Yağmur Özbakan, hukuki mücadele başlatacağını söyledi.

ONAYIYLA 12 KÖPEĞE SAHİP ÇIKTI

Bodrum'da 12 köpekten oluşan Golden çetesine bakan kaptan Şenol Özbakan, bir süre önce akciğer rahatsızlığı, kalp yetmezliği ve KOAH nedeniyle hastanede tedaviye alındı. Bodrum'dan Aydın'a sevk edilen Özbakan, çoklu organ yetmezliğinden 1 hafta önce yaşamını yitirdi. Özbakan'ın hastaneye kaldırılmasından itibaren kızının da onayıyla Golden çetesine, emekli Dr. Aylin Yıldız Schwarz bakmaya başladı.

Bodrum'un Simgesi 12 Köpeğin Velayet Tartışması Karakolluk Etti

TESLİM ALMAYA GİDİNCE VERMEDİ, KARAKOLLUK OLDU

Özbakan'ın kızı Yağmur Özbakan yakınları ile birlikte, köpeklerini teslim almak için dün İzmir'den Bodrum'un Güvercinlik Mahallesi'ne geldi. Özbakan, Dr. Schwarz'ın köpekleri vermeyeceğini belirtince, amacına ulaşamadı. Güvercinlik Jandarma Karakolu'na giden Özbakan, Schwarz'dan şikayetçi oldu. Ancak, ellerinde, köpeklerin kime ait olduğuyla ilgili kimlik kartı bulunmadığı için bir işlem yapılamadı.

Bodrum'un Simgesi 12 Köpeğin Velayet Tartışması Karakolluk Etti

"BEN KÖPEKLERE BAKAMAYACAĞIM DEMİŞTİ, VERMEDİM"

Şenol Özbakan'ın rahatsızlığı süresince Golden çetesine bakan Dr. Aylin Yıldız Schwarz, bu konuda artık adli sürece geçildiğini hatırlatarak, "İzmir'den gelen bir grup, kapımı çaldı. Golden'ları alacağını ve benim de vermem gerektiğini söyledi. Ben de koruma altında olduklarını, bu saatten sonra hiç kimsenin Golden'ları alamayacağını söyledim. Yağmur hanım bir röportajda, 'Ben köpeklere bakamayacağım' demişti. Vermedim, jandarmayı çağırdılar" dedi.

Bodrum'un Simgesi 12 Köpeğin Velayet Tartışması Karakolluk Etti

GOLDEN ÇETESİ SOSYAL MEDYA SAYFASI VE BANKA HESABINA ELEŞTİRİ

Şenol Özbakan'ın vasiyetinde "Çocuklarımı asla kimseye teslim etmeyin" dediğini söyleyen Schwarz, internette Golden çetesi adına açılan ve yardım için banka hesap numarasının da yer aldığını söylediği hesabın kapatılmasını istemesiyle sorunun baş gösterdiğini öne sürdü. Schwarz, şöyle konuştu:

"Golden Çetesi sayfası ve banka hesabının kapatılmasını istedim. Başka bir şey istemedim. 23 bin takipçinin yüzde 70'i yurt dışından gelen dövizler, paralar yüzünden bu sayfanın kapatılmasını istedim. Yağmur hanımın hesabı dondurulsun. Çünkü bu zaten tamamen yasak. Barınaklara versinler. Bir sürü mama alınsın. Köpekleri kesinlikle teslim etmeyeceğim. Hayvan hakları ve dostlarımın sayesinde Bodrum olarak biz Golden çetesine sahip çıkacağız. Bunlar Bodrum'un sokak Golden'ları, İzmir'in değil. Bir sürü insanın özel mülküme gelip, 'Ben alıyorum' demek ne demek? O köpekler sahipsiz değil."

Bodrum'un Simgesi 12 Köpeğin Velayet Tartışması Karakolluk Etti

'SOKAKLARDA YATIYOR, KÖPEKLERE BAKIYORDU. O ZAMAN NEREDEYDİLER?'

Schwarz, köpeklerin kimliğinin bulunmadığını çünkü bunların Şenol Özbakan tarafından ya barınaktan alındığını ya da sokakta bulunarak sahiplenildiğini öne sürdü.

Schwarz'a destek olan hayvansever Yıldız Uslu, Şenol Özbakan'dan söz ederken şöyle dedi:

"Bodrum merkezdeki Ziraat Bankası'nın önünde yazın bunlarla otururdu. Turistler, bunlara para verirdi. Bu şekilde geçinirdi. Kolyeler yapardı. Ama bir tanesini bile asla sahiplendirmedi. Ama bu 1 taneyle başladı, 12 oldu. Çok zor şartlarla sokaklarda yaşayan bir adamdı. Taşlarda yatıyordu, inanın çok mağdur bir insandı. O zaman nerdeydi bu insanlar? Neredeydiler? Şimdi ben bu vasiyetin ihlal edilmemesini istiyorum. Buradayız, asla bu köpekleri vermeyeceğiz. Şenol bey Bodrum'da yaşıyordu. Biz de Bodrumluyuz, Bodrumlu olarak asla vermeyeceğiz köpekleri."

Bodrum'un Simgesi 12 Köpeğin Velayet Tartışması Karakolluk Etti


"BABAM KOMADA OLDUĞU İÇİN GEÇİCİ OLARAK VERDİM, 'GELİN ALIN' ÇAĞRISI ALDIM"

Schwarz'dan şikayetçi olan Yağmur Özbakan ise babasının yasını tutamadan böyle bir sorunla karşılaştığını söyledi. Özbakan, köpeklerin merhum babasına ait olduğunu komada olduğu sırada bunların bakımını için Schwarz'ın ilgilenmesine onay verdiğini söyledi. Köpeklerin Schwarz'da kalması yönünde bir ifadesi bulunduğunu belirten Yağmur Özbakan, şöyle devam etti:

"Sosyal medya üzerinden de bir duyuru yaptım. Aylin hanım ile bir anlaşmaya vardığımızı, köpeklerin gelişimleriyle ilgili sayfadan takipler yapılabileceğini, bu süreçte ne Aylin hanımın ne benim şahıs olarak hiçbir beklentimiz olmadığını, ne maddi ne de manevi olarak bildirdik. Sayfada da yayınladık. Babamın başında bulunduğu ve köpeklerin adına açılan sayfayı kapatmak istemediğimi söyledim. Bu sayfada sadece Golden çetesi yok. Sahiplendirilecek, kayıp hayvanları işliyoruz. İnsanlara da hayvan sevgisini aşılıyoruz. Aylin hanımın gönderdiği mesaj vardı. Bu mesajda 'Sayfayı kapatmıyorsanız gelin bu canları 2 gün içinde alın' diyordu. Bugün ikinci gün ve ben köpeklerimi almaya geldim. Ben burayı basmadım, kesinlikle haneye tecavüz olacağı için kapıda bekledim. Kapı zilini çaldığımda gördüğüm manzara buydu. Şimdi insanların vicdanında bırakıyorum. Benim babam öldü. Benim babam parası olsaydı, villa tutacak kıvama gelirdi. Ama karavanda yaşayan insandı."

Bodrum'un Simgesi 12 Köpeğin Velayet Tartışması Karakolluk Etti

"HAYVANSEVERLİĞİ BEN BU ŞEKİLDE GÖRMEDİM"

Babasının köpeklere tasma yaparak hayvanlarına yardım topladığını söyleyen Yağmur Özbakan, var olan hesabı hatırlatarak, şöyle dedi:

"Bu hesapta 77 kuruş vardır. En son bir kişiden cenaze masrafları için para gelmiştir ve cenaze işlemleri için çektik. Hakkımda asılsız olarak konuşulan o kadar çok şey var ki. Olayların buraya kadar taşınmasıyla hiçbir alakam yoktur. Hayvanseverliği ben bu şekilde görmedim. Gelin alın denildi ve şu an alıkonuluyor köpeklerim. Bunu gasp dışında hiçbir şey olarak görmüyorum. Bundan sonra da başka bir açıklama yapmayacağım iş yargı sürecine girdi."

Bodrum'un Simgesi 12 Köpeğin Velayet Tartışması Karakolluk Etti

BABASI ADINA VAKIF KURMAK İSTİYOR

Babasının anısına bir vakıf kurmak istediğini belirten Yağmur Özbakan ise, "Benim istediğim her zaman şuydu; O'nun adına vakıf kurmak istedim. Benim bu köpekleri aldıktan sonraki sürecim bir vakıf kurmaktır. Çünkü artık bu bire bir şahıs diyaloğu olsun istemiyorum. Vakıf kapsamında hem benim köpeklerim hem de başka köpekler bundan sebeplensin istiyorum. O köpekler babamındı ve bana aittir" dedi.

Yağmur Özbakan, köpeklerin kimlik kartlarına da ulaşamadığını, savcılığa başvuracağını belirtti.

Bodrum'un Simgesi 12 Köpeğin Velayet Tartışması Karakolluk Etti

Bodrum'un Simgesi 12 Köpeğin Velayet Tartışması Karakolluk Etti

Bodrum'un Simgesi 12 Köpeğin Velayet Tartışması Karakolluk Etti

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bodrum'un Simgesi 12 Köpeğin Velayet Tartışması Karakolluk Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Erzincan'da 112 Acil Çağrı Merkezi'ne 2023 yılında 274 bin 873 çağrı geldi
    09:33 Erzincan'da 112 Acil Çağrı Merkezi'ne 2023 yılında 274 bin 873 çağrı geldi

    Erzincan'da bulunan 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğüne 2023 yılında toplam 274 bin 873 çağrı yapıldığı açıklandı. Bu çağrıların yüzde 15,58'i asılsız ihbar olarak kaydedildi. Müdür Metin Kuleli, asılsız ihbarların suç olduğunu ve cezalarının uygulandığını belirtti. Ayrıca vatandaşlardan yanlış yerlere çağrı yapmamaları ve asılsız ihbarlarla çağrı merkezini meşgul etmemeleri ricasında bulundu.

  • İzmir merkezli 'Mahzen-13' operasyonlarında 2 suç örgütü çökertildi
    09:32 İzmir merkezli 'Mahzen-13' operasyonlarında 2 suç örgütü çökertildi

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir merkezli 3 ilde gerçekleştirilen 'Mahzen-13' operasyonlarında 2 suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. Operasyonlarda 25 şüpheli yakalanırken, çok sayıda silah ve uyuşturucu ele geçirildi. Şüphelilerin çeşitli suçlar işlediği tespit edildi.

  • Bursa Harmancık'ta Geleneksel İftar Yemeği Düzenlendi
    09:31 Bursa Harmancık'ta Geleneksel İftar Yemeği Düzenlendi

    Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen iftar yemeği Harmancık'ta gerçekleşti. Harmancık Belediyesi bahçesinde gerçekleştirilen iftar yemeğine 2 bin 500 kişi katıldı. Yoğun katılımdan dolayı cadde trafiğe kapatılarak masalar kuruldu. İftar programına Bursa Ak Parti Milletvekili Osman Mesten, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Osman Mesten, muhtarlar ve Harmancıklı vatandaşlar katıldı. Harmancık Belediye Başkanı Yılmaz Ataş, memnuniyetini belirterek hayırsever destekleriyle iftar çadırının her gün hizmet verdiğini ve katılımcılara teşekkür etti. Etkinlikte Hacivat Karagöz gösterisi de yapıldı.

  • Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu Vatandaşlarla İftarda Buluştu
    09:29 Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu Vatandaşlarla İftarda Buluştu

    Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Efeler Atatürk Kent Meydanı'nda düzenlenen iftarda vatandaşlarla bir araya geldi. Çerçioğlu, CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçı ve Cumhuriyet Halk Partisi Efeler Belediye Başkan Adayı Anıl Yetişkin ile birlikte iftara katıldı.

  • Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, turistik çarşılar ve Balık Hali esnafını ziyaret etti
    09:29 Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, turistik çarşılar ve Balık Hali esnafını ziyaret etti

    Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, turistik çarşılar ve Balık Hali esnafını ziyaret ederek, esnafa hayırlı işler dileğinde bulundu ve yapacakları yenileme çalışmaları hakkında bilgi verdi.

  • Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Tarsus'ta esnafı ziyaret etti
    09:29 Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Tarsus'ta esnafı ziyaret etti

    Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tarsus ilçesinde Kırklar Pazar Yeri'ni ve Atatürk Caddesi esnafını ziyaret etti. Seçer'e yoğun ilgi gösterildi ve vatandaşlar desteklerini dile getirdi. Ziyaret sırasında vatandaşlara hizmet broşürü, pazar çantası ve oyuncak dağıtıldı.

  • Anka Haber Ajansı 19 Mart Salı Gündemi
    09:29 Anka Haber Ajansı 19 Mart Salı Gündemi

    ANKA HABER AJANSI 19 MART SALI GÜNDEMİ

  • Mersin'de Jandarma Operasyonu: 4 Silah Ele Geçirildi, 1 Şüpheli Gözaltına Alındı
    09:25 Mersin'de Jandarma Operasyonu: 4 Silah Ele Geçirildi, 1 Şüpheli Gözaltına Alındı

    Mersin'de İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, silah kaçakçılığı yapan bir şüpheli gözaltına alındı. Şüphelinin adresinde yapılan aramada ise 1 tabanca, 1 yivli tüfek, 2 av tüfeği, 70 fişek, 1 şarjör, 150 mermi ve 2 adet 6136'ya tabi bıçak ele geçirildi.

  • Hakkari'de Haftalık Asayiş Toplantısı Yapıldı
    09:24 Hakkari'de Haftalık Asayiş Toplantısı Yapıldı

    Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik başkanlığında haftalık asayiş toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, geçen hafta meydana gelen olayların analizi yapıldı ve başarılı operasyonlar değerlendirildi.


Advertisement