Göle'de Hava Sıcaklığı Yine -39.5 Derece - Son Dakika
Güncel

Göle'de Hava Sıcaklığı Yine -39.5 Derece

Göle\'de Hava Sıcaklığı Yine -39.5 Derece

Doğu Anadolu Bölgesinde Sibirya soğukları etkisini arttırdı.

28.01.2016 12:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu Anadolu Bölgesinde Sibirya soğukları etkisini arttırdı. Gecenin en düşük sıcaklığı Ardahan'ın Göle'de sıfırın altında 39.5 derece olarak ölçüldü.

Sibirya üzerinden gelen şiddetli soğuk hava dalgası hafta başından bu yana Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili oldu. Kar yağışı beklenmediği için soğukların etkisini önümüzdeki günlerde de devam ettirmesinin beklendiği ifade edildi. Meteoroloji kayıtlarına göre, Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki il ve ilçelerde dün gecenin en düşük sıcaklığı, sıfırın altında olmak üzere şöyle ölçüldü:

Göle (Ardahan): 39.5, Ağrı: 35.8, Hamur (Ağrı), Bulanık (Muş): 34.9, Erzurum Hava limanı, Tekman, Horasan (Erzurum): 34, Pasinler, Karaçoban, Aşkale (Erzurum), Tutak (Ağrı), Malazgirt (Muş): 33, Otlukbeli (Erzincan), Taşlıçay (Ağrı): 32, Köprüköy (Erzurum): 31, Varto (Muş), Çat (Erzurum): 30, Kars Hava Limanı, Refahiye, Çayırlı (Erzincan), Korkut (Muş): 29, Tercan (Erzincan), Patnos (Ağrı), Muş merkez, Erzincan hava limanı: 28, Ardahan merkez, Erzurum merkez Yakutiye, Selim (Kars) : 27, Kars merkez: 26, Erzincan merkez: 20, Iğdır merkez: 13.

Kırsal kesimde kar kalınlığı 1 metreyi aşarken ulaşımda da aksamalar oldu. Kent merkezlerinde kar kalınlıkları Ağrı'da 73, Muş'ta 57, Erzurum'da 32, Ardahan'da 23, Kars'ta 22, Erzincan'da 14 santimetreyi buldu.

Dondurucu soğuklar nedeniyle Erzurum'da bir çok aracın motorin deposu dondu. Özellikle sobalı evler ve birçok iş yerinin camları da aşırı soğuk nedeniyle buz tuttu. Bazı vatandaşlarda araçlarının üzerini batteniye ve naylonla kapatarak önlem almaya çalıştı.

- Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Göle'de Hava Sıcaklığı Yine -39.5 Derece - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement