Göle - Yeniden//Saadet Öğretmenin Katil Zanlısını Ilk Gören - Son Dakika
Güncel

Göle - Yeniden//Saadet Öğretmenin Katil Zanlısını Ilk Gören

Göle - Yeniden//Saadet Öğretmenin Katil Zanlısını Ilk Gören

"rengi Kaçmıştı, Panik İçindeydi"

18.03.2010 02:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"RENGİ KAÇMIŞTI, PANİK İÇİNDEYDİ"

ARDAHAN'da Merkez Anadolu Öğretmeni Saadet Ulus'u (24) öldürdükten sonra kaçan muhasebeci Yalçın Algan'ı ilk gören taksici Turgay Cabak, "Rengi kaçmıştı, panik içindeydi. Emniyet'i sordu. Noktada polislere bildirdim. Polisler yakaladı "derken şüphelinin avukatı Yaşar Kaya, "Teslim olmaya giderken polislerle karşılaşıyor" dedi.

Anaokulu öğretmeni Saadet Ulus'u bir ayı aşkın süre izledikten sonra 12 Mart sabahı evinden okula giderken satır ve bıçaklı saldırıyla ağır yaraladıktan sonra kaçan Yalçın Algan'ın (42) Göle sokaklarında bir süre dolaştığı tespit edildi. Göle'nin Kars yolu çıkış yolu üzerinde Yalçın Algan'ın bir taksiciye Emniyet Müdürlüğünü sorduğu ortaya çıktı. Yeşil Göle Merkez Taksi Durağında çalışan 75 T 0504 plakalı taksinin şoförü Turgay Cabak (37), "Otçu Köyüne işe gidiyordum. Katili yolda gördüm. Durdurdu beni. Emniyet'i sordu. Şüphelendiğim için almadım. Noktada polis vardı. Polise giderek bildirdim. Polisler geldi, katili yakaladı. Üzerinde kan göremedim. Ama şüpheli bir durumdaydı. Rengi kaçmıştı, panik içindeydi" diye konuştu.

SAADET ÖĞRETMENE SON SÖZÜ "AŞKIM BİR KONUŞALIM. BİR FIRSAT VER "DEDİ İDDİASI

Kars Ardahan Bölge Barosu tarafından atanan şüpheli Yalçın Algan'ın Avukatı Yaşar Kaya ise polis tarafından yakalanma olayıyla ilgili açıklamada bulundu. Avukat Kaya, "Zanlı Göle'de kaldığı süre içerisinde Saadet Öğretmen?le hiç yüz yüze görüşmemiş. Olay günü karşısına çıkmış konuşmak amacıyla. Saadet öğretmen kendisiyle konuşmak istemiyor. İlk etapta 'Aşkım bir konuşalım bir fırsat ver ' derken Saadet öğretmen tepki gösteriyor. Bu tepki üzerine ipler kopuyor. Sadece bıçağı eline aldığını hatırlıyor. Olayı nasıl işlediğini, ondan sonrasını hatırlamıyor. Olayı işledikten sonra ne yaptığını bilmeden panik halinde, şuurunu kaybetmiş bir şekilde Göle'de sokaklarda dolaşıyor. Yaklaşık 15 dakika kadar. Daha sonra akaryakıt istasyonunun önünde teslim olmaya karar veriyor. Çünkü fiili işledikten sonra Göle'den ayrılacak ne parası, ne de otosu var. Göle'de tanıdığı kimse de yok. Dolayısıyla karakola gitmek istiyor. Göle'yi pek bilmediği için bir taksiciye soruyor. Taksici de ters yönde geldiğini karakolun arkada kaldığını bildiriyor. Dönerken yaklaşık 100-150 metre uzakta trafik polisleri kimlik soruyor. 'Zaten ben de karakola gidiyorum' diyor ve karakola gidiyorlar. Kendisi teslim olmaya giderken polislerle karşılaşıyor. Polisler kendisine kimlik sorunca 'Zaten ben de karakola gidiyorum' diyor" dedi.

BİR KADIN ÇIKTI, "POLİS, İMDAT, YETİŞİN" DİYE BAĞIRDI

Yalçın Algan'ın Saadet öğretmeni ağıır şekilde yaraladıktan sonra sakin bir şekilde olay yerinden uzaklaştığını anlatan tanıklarından toptancı esnafı Ömer Topçu da ilk yardım istenmesi üzerine hastaneye giderek ambulans getirdiğini bildirdi. Ömer Topçu, "Sabahleyin olay yerinden geçerken apartmanın kapısı açıldı. Kırmızı kazaklı bir bayan çıktı ve 'Polis, imdat, yetişin' diye bağırmaya başladı. Dedim ablacım nedir. Bana dediki 'konuşma acele ambulans' getir. Ben de hemen hastaneye gittim. Hastaneden ambulansı bir hemşireyle alıp evin önüne geldiğimizde polisler de gelmişti. İçeri girdiğimiz zaman Saadet öğretmen merdivenlerin dibinde yatıyordu. Saadet öğretmeni hemen sedyenin üzerine çıkardık. Daha sonra ambulansla hastaneye götürdüler. Vuran adamın sakin bir şekilde çıkıp başka bir tarafa gittiğini başka arkadaşlar görmüşler" diye konuştu.

Saadet Öğretmeni satırla öldüren ve 9 Şubat'tan 12 Mart gününe kadar Göle'deki Damla Otelde 'Suat Algan' adına düzenlenmiş belge ile kalan Yalçın Algan'ın kendisini iflas etmiş, bir işadamı olarak tanıttığı belirtildi. Göle'ye kaşar peyniri almaya geldiğini önü seren Yalçın Algan'dan hiç şüphelenmediklerini kaydeden Damla Otelin sahibi Kenan Cengiz, "Sadece 70 lira borcu kalmıştı. Hiç şüphelenmedik. Güvenimizi kazanmıştı. 12 Mart Cuma günü otelden ayrılacağını söylemişti" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Göle - Yeniden//Saadet Öğretmenin Katil Zanlısını Ilk Gören - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement