Gölet İnşaatı Dualarla Başladı - Son Dakika
Yerel

Gölet İnşaatı Dualarla Başladı

Gölet İnşaatı Dualarla Başladı

Amasya’da Musa ile Çivi köyleri bölgesindeki 3 bin dönümlük araziyi sulayacak 700 bin metreküp su kapasiteli gölet inşaatı çalışmaları başladı.

30.04.2015 16:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amasya'da Musa ile Çivi köyleri bölgesindeki 3 bin dönümlük araziyi sulayacak 700 bin metreküp su kapasiteli gölet inşaatı çalışmaları başladı.

Çalışmanın başlaması dolayısıyla düzenlenen programa Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, AK Parti Amasya Milletvekilleri Naci Bostancı ile Avni Erdemir, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Ak Parti il Başkanı Mehmet Ünek, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Çittır, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri A. Faruk Aykutlu, Ak Parti Amasya Milletvekili Adayı Said Yüce, diğer yetkililer köy muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Milli kalkınmanın topyekun olduğu zaman çok olumlu sonuçlar vereceğini ve gayrisafi milli hasılanın yükseleceğini belirten Vali Çomaktekin, "Kalkınma sadece şehirlerde ve il merkezlerinde olmuyor. Köylerimizde de önemli bir gelişim yaşanıyor. Kırsal kalkınmada bu açıdan çok önemlidir. Halen çok sayıda vatandaşlarımız kırsal alanda yaşıyor. Hayatlarını burada devam ettiriyor. Devletimiz, hükümetimiz ve bize bağlı tüm kurumlarla kırsal alanda yaşayan vatandaşlarımızın, hayat standartlarının yükseltilmesi için çok önemli yatırımlar yapılıyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık, Çevre ve Şehircilik, Kültür ve Turizm Bakanlığımız ile DSİ Genel Müdürlüğümüz, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Koordinatörlüğümüz, kırsal alanda yaşan vatandaşların daha iyi şartlarda yaşaması, ulaşım, altyapı imkanlarının daha iyi olması, daha iyi bir çevrede yaşamaları için çok önemli yatırımlar yapmaktadır" diye konuştu.

Köylerde yaşayan vatandaşların gelir seviyesinin yükseltilmesinin de çok önemli olduğuna değinen Çomaktekin, "Burada yaşayan vatandaşlarımızın daha çok üreterek gelip seviyelerini yükseltip, ülke ekonomisine katkı sunmaları için çok önemli yatırımlar yapılıyor. Bu alanda İl Özel İdaremiz sürekli sulama kanalları, sulama göletleri yapıyor ve sera malzemeleri dağıtıyor. Vatandaşın gelir düzeyinin yükselmesine dönük projeler üretiyor. Bu proje doğal alandaki su kaynaklarımızı israf etmeden, verimli toprakları daha iyi değerlendirerek buradaki insanlarımızın gelir düzeyinin yükseltilmesi için düşünülen bir projedir. Bu projeyle vatandaşlarımızın gelir düzeyi daha iyi olacaktır. Devletimize, hükümetimize sağlamış olduğu bu kaynaklardan ötürü teşekkür ediyor, yapılacak göletin hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kurban kesilerek, gölet inşaatının hafriyat çalışmalarına başlandı. - AMASYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gölet İnşaatı Dualarla Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement