Gölet İnşaatlarına İnceleme - Son Dakika
Yerel

Gölet İnşaatlarına İnceleme

Gölet İnşaatlarına İnceleme

Devlet Su İşleri 13. Bölge müdürü Turkay Özgür, inşaatları devam eden Boyalı ve Karadere göletlerini inceledi.

16.05.2014 18:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Devlet Su İşleri 13. Bölge müdürü Turkay Özgür, inşaatları devam eden Boyalı ve Karadere göletlerini inceledi.

DSİ 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, Bölge Müdür Yardımcısı Oğuz Kasap ve Şube Müdürleri ile birlikte Doyran Boyalı Göleti ve Sulaması ile Konyaaltı Geyikbayırı Karadere Göleti ve Sulaması İnşaatında incelemelerde bulundu. Özgür, Karadere Göleti ve Sulaması inşaatının fiziki yapısının yüzde 47 seviyesine ulaştığını belirterek çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini gördüklerini kaydetti. Bölge Müdürü Özgür, her iki göletin tamamlanmasının ardından 11 350 dekar tarım arazisinin borulu sistemle sulanacağı müjdesini de verdi.

1 BUÇUK MİLYON NET KAR ELDE EDİLECEK

Antalya Merkez Doyran Boyalı Gölet'i ve Sulaması işi kapsamında 7 bin 220 DA brüt tarım alanı borulu sistemle sulanacağı bilgisini de veren Özgür, şöyle konuştu:

"Antalya Merkez Doyran Boyalı Göleti kil çekirdekli kaya dolgu olup; toplam 450000 m³ dolgu vardır. Gövde talvegden yüksekliği 42,40 m, temelden yüksekliği 45,40 m 'dir. Kret uzunluğu; 223,40 m'dir. Gövde dolgusu bir kaç gün içerisinde tamamlanacak seviyeye ulaşmış olup; dolusavak imalatına başlanılmıştır. Sulama hattının ise 10 km'lik kısmı ile döşenen hatlarda sanat yapıları tamamlanmıştır. Proje tamamlandığında 1 milyon 413 bin 08 TL/da net gelir artışı sağlanacaktır" dedi.

Konyaaltı, Geyikbayırı, Karadere Gölet'i ve Sulaması işi kapsamında 4 bin 130 DA brüt tarım alanı borulu sistemle sulanacağını kaydeden Özgür, bu göletin tamamlanmasının ardından bin 130 TL/DA net gelir artışı sağlanacağını aktardı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gölet İnşaatlarına İnceleme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement