Gölgedeki Yüzler" Sergisi Açıldı - Son Dakika
Kültür Sanat

Gölgedeki Yüzler" Sergisi Açıldı

İSTANBUL (AA ) - Hava Oral'ın yün keçelerden hazırladığı eserlerin yer aldığı "Gölgedeki Yüzler" sergisi sanatseverlerle buluştu.

12.07.2016 23:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İSTANBUL (AA ) - Hava Oral'ın yün keçelerden hazırladığı eserlerin yer aldığı "Gölgedeki Yüzler" sergisi sanatseverlerle buluştu.

Galeri Eksen'de açılan sergiye ilişkin AA muhabirine açıklamada bulunan Oral, çocukluğundan beri desen çizdiğini ve her zaman karalamalar yaptığını belirterek, "Saliha Kartal atölyesinde seramik çalışmaya başladıktan sonra seramik işler ürettim. ALS hastalığına yakalandıktan sonra güçten düştüm. Seramik çalışamaz olduktan sonra da keçeyi keşfettim. Düşlerimi, mücadelemi keçe heykellere uyguladım." dedi.

Eserlerinde düşlerindeki karakterlerin yanı sıra onu etkileyen önemli sanatçıların heykelini de yaptığını kaydeden Oral, şunları söyledi:

" Edith Piaf, Charlie Chaplin gibi önemli isimlerin de heykelini yaptım. Heykellerde malzeme olarak ise yün keçe kullanıyorum. Düşlerimden ilham aldığım, teması 'Gölgedeki Yüzler' olan bu sergiyi hazırlamam ve eserlerin üretim süreci ALS hastalığının ilerlemesinden dolayı iki yıl sürdü."

Sanatçının 50 eserinin yer aldığı sergi, 26 Temmuz'a kadar görülebilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Gölgedeki Yüzler' Sergisi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement