Gölmarmara Gölü'nde Kaçak Avlanmaya Tekneli Önlem - Son Dakika
Güncel

Gölmarmara Gölü'nde Kaçak Avlanmaya Tekneli Önlem

Gölmarmara Gölü\'nde Kaçak Avlanmaya Tekneli Önlem

MANİSA'da 29 türden yaklaşık 50 bine yakın kuşu barındıran Gölmarmara Gölü'nde, kaçak avlanmanın önüne geçilmesi amacıyla alınan 'av koruma teknesi' suya indirildi.

28.10.2016 11:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MANİSA'da 29 türden yaklaşık 50 bine yakın kuşu barındıran Gölmarmara Gölü'nde, kaçak avlanmanın önüne geçilmesi amacıyla alınan 'av koruma teknesi' suya indirildi. Teknede 5 personelin görev yapacağı bildirildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 4. Bölge Müdürlüğü, Manisa'da 2008 yılında tescil edilen ve yaban kuşların konaklama alanı olarak üzerinde 29 türden 50 bine yakın kuş barındıran Gölmarmara Gölü'nde, kaçak avcılığa karşı tekne ile önlem aldı. Gölmarmara, Salihli ile Köprübaşı İlçesi'ne sınırı bulunan Gölmarmara Gölü'nde su ürünleri ve av stoklarını fazlalaştırmak amacıyla kaçak avcılığın önüne geçmek için 42 bin TL'ye alınan tekne suya indirildi. Doğa Koruma ve Milli Parklar 4. Bölge Müdür Vekili Osman Malkoç, gölün 68 kilometrekare alanıyla sadece Manisa'nın değil, Ege Bölgesi'nin de en önemli sulak alanlarından birisi olduğunu söyledi. Malkoç, 120 balık avcısı ile 88 ruhsatlı balıkçı teknesinin faaliyet gösterdiği gölde, aldıkları tekne ile yaban hayatın sürdürebilirliği için yasa dışı avlanmanın önüne geçileceğini söyledi.

124 KİŞİYE TOPLAM 145 BİN 133 TL PARA CEZASI

Doğa Koruma ve Milli Parklar 4. Bölge Müdür Vekili Osman Malkoç, yaban hayatının korunması adına hem karada hem de sulak alanlarda aktif görev yaptıklarını belirterek, 2016 yılı itibariyle kaçak avlanan 124 kişiye toplam 145 bin 133 TL idari para cezası uyguladıklarını söyledi. Malkoç, "Özellikle ilimiz açısından öneme sahip Marmara Gölü sulak alanında yapılan yasadışı avcılıkla mücadelede bugüne kadar teknemizin olmaması nedeni ile çeşitli sıkıntılar yaşamaktaydık. Bu yıl bütçemize Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün katkıları ile sağlanan ödenek ile satın almış olduğumuz tekneyi suya indirerek kullanıma başladık. Artık hem karada hem de suda yaban hayatının korunmasında daha hızlı ve daha etkin olacağız. Manisa'da kuşların konaklama alanı olan Marmara Gölü'nde yasa dışı avlanmanın önüne geçeceğiz" diye konuştu.

- Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gölmarmara Gölü'nde Kaçak Avlanmaya Tekneli Önlem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement