Gölpazarı'nda "İş Sağlığı ve Güvenliği" Eğitimi - Son Dakika
Yerel

Gölpazarı'nda "İş Sağlığı ve Güvenliği" Eğitimi

Gölpazarı ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından personele "iş sağlığı ve güvenliği" eğitimi verildi.

19.12.2015 11:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gölpazarı ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından personele "iş sağlığı ve güvenliği" eğitimi verildi.

İl Koordinatörü İş Güvenliği uzmanı Mustafa Çağlar, Şehit Kemal Ay Anadolu Lisesi Çok Programlı Salonu'nda düzenlenen eğitimde, okul ve kurumlarda iş sağlığı ve güvenliği kültürünü üst düzeye çıkarmak,  okul ve kurumlarda sağlıklı ve güvenli bir şekilde sürdürülmesini sağlamak amacıyla eğitim verildiğini söyledi.

Çalışanların ve iş yerlerinin can ve mal güvenliğini korumak amacıyla eğitimlerin düzenlendiğini bildiren Çağlar, şunları kaydetti:

" Türkiye'de her 3 dakikada bir iş kazası, her 90 dakikada bir kişi sakat kalıyor ve her 4 saatte bir kişi hayatını kaybediyor. Türkiye, ölümlü iş kazalarında Avrupa'da birinci, dünyada 3. sırada olduğu belirlenmiştir. İşin yapılması sırasında çeşitli nedenlerden kaynaklanan sağlığa ve güvenliğe zarar verebilecek koşullardan korunmak amacıyla yapılan sistemli ve bilimsel çalışmalarda, amacımız, sağlıklı ve güvenli bir çalışma ortamı sağlamak,  çalışanları çalışma ortamından kaynaklanan sağlık ve güvenlik risklerine karşı korumak."

İlçe Koordinatörü İş Güvenliği uzmanı Ali Ekber Sakıcı'nın da "İş sağlığı ve güvenliği" yönetmeliği hakkında bilgi verdiği eğitime, İlçe Milli Eğitim Müdürü Turgut Akagündüz, okul müdürleri ve öğretmen ile personel katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gölpazarı'nda 'İş Sağlığı ve Güvenliği' Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement