Gömeç, Çanakkale Şehitliğine Taşındı - Son Dakika
Yerel

Gömeç, Çanakkale Şehitliğine Taşındı

Gömeç, Çanakkale Şehitliğine Taşındı

Balıkesir’in Gömeç ilçesinde, Gömeç Belediyesi Başkan Kazım Arslan’ın öncülüğünde ilçe tarihinde bir ilke imza atıldı.

22.04.2015 10:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Gömeç ilçesinde, Gömeç Belediyesi Başkan Kazım Arslan'ın öncülüğünde ilçe tarihinde bir ilke imza atıldı.

Bu kapsamda; ilçede Çanakkale Şehitliği'ni görmeyen hiç kimsenin kalmamasını hedefleyen Gömeç Belediyesi, 60 yaş üstü kadın ve erkekleri ücretsiz olarak Çanakkale'ye götürdü.

Yaklaşık 450 Gömeçli vatandaşın Meis Turizm firmasına ait 11 adet otobüslük konvoyla gittiği Çanakkale'de Çanakkale Şehitliği ziyaret edildi.

Gömeç merkez başta olmak üzere ilçenin tüm mahallerinden vatandaşların götürüldüğü seyahate katılan herkese Gömeç Belediyesi tarafından sabah kumanya, öğle saatlerinde ise öğle yemeği ikramında bulunuldu.

Çanakkale Şehitliği'ndeki ziyarete katılan Gömeçli vatandaşların son derece duygusal anlar da yaşadıkları gözlenirken, rehberler eşliğinde gerçekleşen ziyaret sırasında seyahate katılanların memnuniyetlerini ifade etmeleri ise dikkatlerden kaçmadı.

'Çanakkale'yi Görmeyen Kalmasın' sloganıyla gerçekleştirdikleri ziyaretle ilgili muhabirimize açıklamalarda bulunan Gömeç Belediye Başkanı Kazım Arslan, Gömeçli hemşehrileriyle birlikte gerçekleştirdikleri ziyaretin kendisi için unutulmaz anılarla süslendiğini vurgulayarak, "Anadolu topraklarını kanlarıyla sulayarak, düşmana Çanakkale'nin asla geçilemeyeceğini öğreten şehitlerimizin kabirlerini gezerken yaşadığımız o tarifi imkansız duyguları Gömeçli vatandaşlarımızla birlikte bir kez daha yaşadık. Bu tür organizasyonları imkanlarımız dahilinde tekrarlamayı düşünüyoruz. Bu vesileyle, bu vatanı bize emanet eden şehitlerimizi bir kez daha şükran ve minnetle anıyoruz" diye konuştu. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gömeç, Çanakkale Şehitliğine Taşındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement