Gömeç'e 15 Milyon Liralık Zeytinyağı Yatırımı - Son Dakika
Güncel

Gömeç'e 15 Milyon Liralık Zeytinyağı Yatırımı

Gömeç\'e 15 Milyon Liralık Zeytinyağı Yatırımı

İstanbul merkezli, tekstil sektörünün önemli kuruluşlarından 'Huzur Giyim', zeytinyağı sektörüne hızlı giriş yaptı.

10.01.2015 18:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul merkezli, tekstil sektörünün önemli kuruluşlarından 'Huzur Giyim', zeytinyağı sektörüne hızlı giriş yaptı. Balıkesir'in Gömeç ilçesinde 'Güven Asa' markasıyla üretim yapan zeytinyağı fabrikasının açılış töreni Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın da katıldığı bir törenle gerçekleştirildi. Törende konuşan Bakan Yılmaz, Türkiye'yi Avrupa'nın en fazla zeytin ağacı sayısına sahip ülke yapmak istediklerini belirtip, "Şimdilik, 170 milyon zeytin ağacı sayısına ulaştı. Önümüzdeki yıllarda bu rakam 250 milyona ulaşacak" dedi.

Türkiye'nin son 10 yılda çok büyüdüğünü, milletin de hizmet yapanın hakkını verdiğini, sandıktaki tercihini hizmetten yana kullandığını vurgulayan Bakan İsmet Yılmaz, "Son 10 yılda tarımda inanılmaz mesafeler katettik. 2002'de ihracat 4 milyar dolardı, geçen yıl 17.7 milyar doların üzerinde oldu. Tarımda, Avrupa birincisiyiz. Aldığımız ile sattığımız arasındaki fark ise 6 milyar dolar. Göreve geldiğimizde zeytin ağacı sayısı yaklaşık 100 milyondu. Avrupa Birliği ile müzakere sürecindeyiz. Avrupa Birliği'nde zeytin ağacı kotaya tabi, girince arttıramıyorsunuz. Girmeden önce hedefimiz var. Avrupa'nın en fazla zeytin ağacı sayısına sahip ülke olmak. Şimdi 170 milyon ağacımız var. Çok yol aldık, daha fazla yapmamız gereken şeyler var. Birlikte olursak dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi arasına gireriz. 10 yıl önce milli gelir 230 milyar dolardı, şimdi 800 milyar dolar seviyelerinde. Artırabilir miyiz? Yaparız. Kişi başına gelir 25 bin dolar olacak hedeflerimize göre. Geçmişteki şanlı, parlak günlerimizden çok daha fazla aydınlık günler bizim olacak" dedi.

ÇALIŞAN GAZETECİLERİN GÜNÜNÜ KUTLADI

15 milyon lirayı aşan bir yatırımla kurulan dev tesisin bölgede zeytincilik sektörüne büyük katma değer sağlayacağını belirten Bakan Yılmaz, Güven Asa Zeytinyağı Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Gencal'ı kutladı, "İnsana hizmetin en somut örneklerinden biri iş ve AŞ vermektir. Sizin de ömrünüz, zeytin ağacı kadar uzun olsun. Ürününüz bereketli, fabrikanız hayırlı olsun" diye konuştu.

Yılmaz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü de kutladı. Basının, bir milletin gözü, kulağı, sesi olduğunu belirten Yılmaz, "Basın, demokrasinin temellerinden birini oluşturur. Basın rahat olursa, duyduğunu, gördüğünü daha yüksek sesle aktarır. Dolayısıyla basın olmazsa demokrasi olmaz, bundan şüphemiz yok. Bütün basın mensuplarının günlerini kutlarım" diye konuştu.

23 bin metrekare açık, 10 bin 500 metrekare kapalı alana, 360 ton günlük zeytin işleme kapasitesine sahip fabrikanın açılışı gerçekleştirildikten sonra tesisteki yemekte davetlilere zeytinyağlı baklava ikram edildi. Törene, Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, Gömeç Kaymakamı Naif Yavuz, İl Emniyet Müdürü Feridun Boz ile diğer davetliler katıldı. - Balıkesir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gömeç'e 15 Milyon Liralık Zeytinyağı Yatırımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yozgat'ta hasar tespit çalışmaları sürüyor
    20:45 Yozgat'ta hasar tespit çalışmaları sürüyor

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem, Yozgat'ın Kadışehri ilçesine bağlı Yelten köyünde büyük hasara neden oldu. Köy camisi ve birçok evde hasar meydana gelirken, yaralanma ve ölüm olmaması sevindirici bir durum oldu. Yozgat'ta 147 ev, 15 ahır ve 5 camide hasar tespit çalışmaları devam ediyor.

  • Sinop'ta Valinin doğaya saldığı kartal paniğe neden oldu
    20:43 Sinop'ta Valinin doğaya saldığı kartal paniğe neden oldu

    Sinop'ta tedavi edildikten sonra doğaya salınan yılan kartalı, kadının üzerine hamle yapınca paniğe neden oldu. O anlar kameraya yansıdı. Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan tarafından doğaya bırakılan kartal, genç kadının üzerine hareket etti. Kadın panikle kaçarken çanta ile kendisini korumaya çalıştı. O anlar saniye saniye kameralara yansırken, kartal ise daha sonra ormana doğru uçtu.


Advertisement