Gönlü Tok Seyyar Satıcı Yardım Taleplerini Reddediyor - Son Dakika
Yerel

Gönlü Tok Seyyar Satıcı Yardım Taleplerini Reddediyor

Sosyal medya üzerinden yardım çağrıları yapılan Edirneli seyyar satıcı, ihtiyacı olmadığını belirterek yardımları reddediyor.

06.10.2015 15:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sosyal medya üzerinden yardım çağrıları yapılan Edirneli seyyar satıcı, ihtiyacı olmadığını belirterek yardımları reddediyor.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, sosyal medyada "engelli oğluna bakmak amacıyla satış yaptığına" dair yardım çağrılarıyla gündeme gelen Rıza Yarbaş'ı (88) makamında ağırladı.

Yanlış bir algılama sonucu yardım çağrılarının büyümesi üzerine Yarbaş'ı el arabasıyla Talatpaşa Caddesi'ndeki bir eczanenin köşesinde satış yaptığı alandan makam arabasıyla aldırarak konuk eden Gürkan, Yarbaş'la ortak basın açıklaması yaptı.

Yarbaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, sosyal medyada kendisiyle ilgili çıkan "Engelli oğlu için çalışıyor", "44 yaşındaki özürlü evladına bakmak için 20 yıldır yetiştirdiği ürünleri satıyor" şeklindeki haberlerin doğruyu yansıtmadığını belirtti.

Kendisinin paraya ihtiyacı olmadığını, engelli oğlunun da geçen hafta vefat ettiğini anlatan Yarbaş, "Ben sadece zaman geçirmek için tarlamda yetiştirdiğim ürünleri satıyorum. Hiç çıkmasam da çocuğum bakıyor bana. Büyük oğlum DSİ'den emekli. Bin 900 lira maaş alıyor. Torunlarım da çalışıyor.Sigara içmem, bir şey içmem. kimsenin yardımına ihtiyacım yok" dedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, ise Rıza dedenin zaman geçirmek amacıyla kendi yetiştirdiği ürünleri sattığının altını çizdi.

Yarbaş'ı çok eskiden beri tanıdığını, aynı yerde 20 yıldan bu yana satış yaptığını anlatan Gürkan, şunları kaydetti:

"Rıza amca, çıkan yanlış bir haberden ya da yanlış anlaşılan bir haber nedeniyle bütün Türkiye Rıza amcanın özürlü oğluna bakmak için kendi bahçesinde, tarlasında ürettiği ürünleri sattığını zannetti, ama böyle bir şey yok. Rıza amca oraya kendisine bir meşguliyet sağlamak için, para kazanmak için değil, çünkü büyük oğlu zaten bakıyor. Tarlası ve evi var. Rıza amcanın oraya çıkıp ürünleri satmasının amacı, bir geçim sağlamak için değil, tamamen kendini meşgul etme ve zaman geçirmek. Rıza Amca, kendisine gelen tüm yardım taleplerini reddetti. Kendisine gelen yardım taleplerini yardıma ihtiyacı olmadığını belirterek, reddetmesiyle Türk Milletinin ne kadar asil bir millet olduğunu tekrar gözler önüne serdi. Türk milletinin yardımseverliğine aynı şekilde karşılık verdi. Maddi yardıma ihtiyacı olmadığını,ihtiyacı olanlara yardım edilmesini ifade ederek asil bir davranış sergiledi."

Ardından Gürkan'an, elini öptüğü Yarbaş'ı yeniden satış yaptığı yere kadar aracıyla bıraktırttı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gönlü Tok Seyyar Satıcı Yardım Taleplerini Reddediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement