Gönül Dağı Projesi Tanıtım Toplantısı - Son Dakika
Ekonomi

Gönül Dağı Projesi Tanıtım Toplantısı

Türk Telekom Üst Yöneticisi Rami Aslan, yetiştirme yurdundan ayrılan gençlere istihdam sağlamak amacıyla nisan ayında başlatılan Gönül Dağı Projesi kapsamında 6 gencin istihdamını sağladıklarını belirterek, yıl sonuna kadar daha fazla genci istihdam edeceklerini söyledi.

17.05.2016 17:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Telekom Üst Yöneticisi Rami Aslan, yetiştirme yurdundan ayrılan gençlere istihdam sağlamak amacıyla nisan ayında başlatılan Gönül Dağı Projesi kapsamında 6 gencin istihdamını sağladıklarını belirterek, yıl sonuna kadar daha fazla genci istihdam edeceklerini söyledi.

Aslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın katılımıyla gerçekleştirilen "Gönül Dağı Projesi"nin tanıtım toplantısında, bu tür projelerin toplumla güçlü bağlar kurmak adına değerli olduğunu vurguladı.

Sosyal sorumluluk projelerinin, Türk Telekom'un faaliyetlerinin merkezinde yer aldığını belirten Aslan, dezavantajlı gruplara bilgiye erişimde fırsat eşitliği sunmayı amaçladıklarını dile getirdi.

Aslan, bu doğrultuda söz konusu projeye destek vermekten duydukları memnuniyeti ifade ederek, "Yetiştirme yurdundan ayrılan gençlere istihdam sağlamak amacıyla nisan ayında başlatılan proje kapsamında 6 gencin istihdamını sağladık. Yıl sonuna kadar daha fazla gencimizi istihdam edeceğiz. Gençlerin geleceklerini inşa etmelerine ve umut dolu yeni bir yaşama başlamalarına katkıda bulunmaktan gururluyuz. Türk Telekom olarak tüm imkanlarımızla ülkemizin dijital devrimini gerçekleştirme yolunda çalışmayı sürdüreceğiz." diye konuştu.

- "Gönüldağı Projesi güzel bir niyetin eseri"

Turkcell Üst Yöneticisi Kaan Terzioğlu da mobil internetin uzak ve yakını, imkanı olan ve olmayanı eşitlediğini, engelliyi engelsiz kadar hayata tutunur hale getirdiğini ifade etti.

Turkcell olarak hem engelli hem de yetiştirme yurtlarındaki gençler için faaliyetlerde bulunduklarına dikkati çeken Terzioğlu, 80 ilde başlattıkları engelli okulları projesi kapsamında 46 okulda 12 bin çocuğa eğitim verdiklerini bildirdi.

Terzioğlu, Gönüldağı Projesi'nin güzel bir niyetin ve sağlam iradenin eseri olduğunu vurgulayarak, Turkcell olarak projeye katkı sağlayabildikleri için mutlu olduklarını belirtti.

"Proje, gençlerimize yeni bir sayfa açıyor"

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel ise Türkiye'nin geleceğinin gençlerin elinde yükseleceğine inandıklarını ve bu açıdan projeyi çok önemsediklerini söyledi.

Türkiye'nin yüksek hedeflerine ulaşmasında, gençlerin büyük rol oynayacağını vurgulayan Süel, "Gönül Dağı Projesi, yetiştirme yurtlarındaki gençlerimize umut oluyor. Yetiştirme yurtları sayesinde bugün yüzlerce gencimiz hayata tutunuyor, gelecek planları kuruyor. Proje, gençlerimizi sadece istihdam etmekle kalmıyor, onlara yeni bir sayfa açıyor, azimli ve çalışkan birçok gencimize önemli kariyer fırsatı sunuyor." değerlendirmesini yaptı.

Süel, gençlerin istihdam edilmesinin bugün sadece Türkiye'nin değil, dünyanın da en önemli gündem maddelerinden olduğuna işaret ederek, Uluslararası Çalışma Örgütü verilerine göre dünyada her yıl yaklaşık 40 milyon gencin iş aradığını fakat her yıl sadece 3 milyon genç için istihdam yaratıldığını kaydetti.

Türkiye'nin dijital dönüşümünde gençlerin rol oynayacağına dikkati çeken Süel, "Teknolojinin getirdiği yeniliklere ve değişime açık, sorgulayan, yeni dünya düzenine hızla adapte olabilen gençlerimiz ülkemizin dijitalleşme sürecinde önemli katkı sağlayacak. Proje sayesinde gençlerimiz, üretime katılan, ekonomik ve sosyal yaşamda eşit, kendi ayakları üzerinde durabilen bireyler olabilecek." ifadelerini kullandı.

Proje kapsamında istihdam edilen gençler

Proje kapsamında Türk Telekom'da çalışmaya başlayan Göksen Sarıyar, 12 yıl Sivas'taki yetiştirme yurdunda kaldıktan sonra Türk Telekom ailesine katıldığını anlatarak, "Burada insanlara yardımcı olduğumu, insanların hayatlarını kolaylaştırdığımı, ihtiyaçlarına cevap verdiğimi hissediyorum. Tüm bunları yaparken arkamdaki güce yani Türk Telekom'a güvenebilmek, bu güvenle insanlara dokunabilmek çok güzel bir duygu." ifadelerini kullandı.

Vodafone'da istihdam edilen Bahanur Özgel ise "Gönül Dağı ile hayallerim gerçek oldu, tüm endişelerim son buldu. Şimdi geleceğimle ilgili çok daha güzel hayallerim var. Bana sunulan bu fırsatı en iyi şekilde değerlendireceğim." dedi.

Turkcell'de çalışmaya başlayan Emirhan Esen de bu projeyle hayatının değiştiğini belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Gönül Dağı Projesi Tanıtım Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement