Gönül Elçileri Projesi - Son Dakika
Yerel

Gönül Elçileri Projesi

Gönül Elçileri Projesi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Asan: "Türkiye'nin yürütmekte olduğu yardımlarla, yardım sistemiyle fakirliği azalttık, gelir dağılımdaki adaletsizliği ortadan kaldırdık"

26.06.2014 16:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Aşkın Asan, yürüttükleri yardım sistemiyle fakirliği azalttıklarını belirterek, gelir dağılımındaki adaletsizliği ortadan kaldırdıklarını söyledi.

Gönül Elçileri Projesi kapsamında kente gelen Asan, Vali Ali İhsan Su, Belediye Başkanı Mehmet Keleş ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti.

Asan, burada yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarında gelir dağılımındaki düzensizliklerin ortadan kalktığını kaydederek, şöyle devam etti:

" Türkiye'nin yürütmekte olduğu yardımlarla, yardım sistemiyle fakirliği azalttık, gelir dağılımdaki adaletsizliği ortadan kaldırdık. Uluslararası bir terim var, '1 dolar ve 4 doların altında yaşayanlar' diye. Bunları hep erittik, sıfırladık. 'Fakir' dediğimiz, günde 1 doların altında yaşayan o grubu olduğu gibi erittik. Gelir dağılımdaki adaletsizliği ortadan kaldırdık. Çok düzenli yardım sistemimiz var. Gelir testi yapıyoruz. 9 milyon yeşil kartlı vardı, hassas terazimizle baktık. 13 milyon kişinin sağlık harcamaları devlet tarafından karşılanıyor. Şunu çok iyi bilin, terazimiz çok çok hassas. Çok dikkatli ve düzenli değerlendirme yapıyoruz. Gerçekten hak edene veriyoruz.

Yardımda bulunduğumuz grubun sosyal güvencesi olmayacak. Aldığı gelir hanede yaşayan kişilerle bölündüğünde asgari ücretin üçte birlik kısmını geçmeyecek."

Gönül Elçileri Projesi

Ankara'da oturarak farklı ülkelerin çalışmalarından ilham almadıklarına dikkati çeken Asan, sahaya inmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

Asan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Sizin vasıtanızla kılcal damarlara kadar inip 'halkın gerçek ihtiyacı nedir, biz bu politikayı üretiyoruz da doğru bir şey mi yapıyoruz, bunun etkisi ne olacak, gerçek ihtiyaçlar nelerdir' sorularına cevap arıyoruz. Tabanı tamamıyla analiz edip, gerçek ihtiyaçları ortaya çıkaran hükümetimiz var. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak birçok projemiz var. Kadın güçlü olursa ailenin ve toplumun daha güçlü olacağına inanarak projeler gerçekleştirdik. Bunlardan bir tanesi de Gönül Elçileri Projesi.

Başbakanımızın değerli eşlerinin himayesinde gerçekleştirilen projenin 81 ildeki çalışmalarını valilerimizin eşleri üstlendi. Tüm illerde eş zamanlı devam eden bir proje. Yaptığımız proje UNICEF'in de dikkatini çekti ve bizi eylül ayında davet ettiler, 'gelin, bize anlatın projenizi' diye."

Asan, daha sonra Gönül Elçileri Projesi'nin toplantısına katıldı. - Düzce

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gönül Elçileri Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement