Gönül Elçileri Projesi" Fidan Dikim Töreni - Son Dakika
Yerel

Gönül Elçileri Projesi" Fidan Dikim Töreni

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan himayesinde yürütülen, "Gönül Elçileri Projesi" kapsamında, Konya, Aksaray ve Karaman'da oluşturulan "Bereket Ormanı"na fidan dikildi.

26.03.2015 16:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan himayesinde yürütülen, "Gönül Elçileri Projesi" kapsamında, Konya, Aksaray ve Karaman'da oluşturulan "Bereket Ormanı"na fidan dikildi.

Konya Orman Bölge Müdürü Bekir Karacabey, Meram'da kente hakim bir tepede düzenlenen fidan dikim töreninde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesi ve öncülüğünde, bugün tüm illerde eş zamanlı "Bereket Ormanı" oluşturulacağını söyledi.

Konya'da son 40 yılda 200 bin hektar alanda ağaçlandırma çalışmalarının yapıldığına işaret eden Karacabey, "Bu çok ciddi bir rakam. 200 milyonun üzerinde fidan toprakla buluştu. Bugün burada dikeceğimiz fidanlarla Konya'ya daha fazla oksijen sağlayacağız" dedi.

Konuşmaların ardından ilkokul öğrencileri, veliler ve Gönül Elçileri'nin katılımıyla, 2 hektarlık alanda 650 fidan toprakla buluşturuldu. Program sonunda çevre dostlarına, ekmek arası köfte, ayran ve çay ikram edildi.

Törene, Konya Valisi Muammer Erol, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, Jandarma Bölge Komutanı Albay Emin Dursun da katıldı.

Aksaray

Aksaray Valisi Şeref Ataklı, Aksaray- Nevşehir karayolunun 1. kilometresindeki ormanlık alanda düzenlenen fidan dikim töreninde, "Aksaray'da en mustarip olunan konulardan biri orman yetersizliğidir" dedi .

Son 10 yıldır sürdürülen ağaçlandırma çalışmaları kapsamında, belirlenen bölgelere yılda yaklaşık 1 milyon fidan dikildiğini belirten Vali Ataklı, şunları kaydetti:

"Dikilen fidanların tutma oranı yüzde 70'lerde kalıyor. Bunu artırmamız lazım. Aksaray'ın yüzde 3 civarında bir orman alanı var. Ülkemizde orman alanlarına sahip bölgelere bakıldığında dikilen fidanlar yıllık 30-40 santimetre boy verirken bu bölgede 5 santimetre boy verdiğinde mutlu oluyoruz. Biraz sabırlı olmak gerekiyor ama vazgeçme anlamına gelmiyor. Bıkmadan, usanmadan bu çalışmaları yapmamız gerekiyor. Gelecek nesillere yeşil bir Aksaray bırakmak için bu çalışmaları sürdüreceğiz."

Konuşmaların ardından, Vali Ataklı ile Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, İl Jandarma Garnizon Komutanı Albay Levent Ölmez, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve öğrenciler, 300 fidanı toprakla buluşturdu.

Karaman

"Gönül Elçileri Projesi" kapsamında Karaman'da da Aktekke Kent Meydanı'nda fidan dağıtım töreni düzenlendi. Karaman Valisi Murat Koca, proje kapsamında 15 bin fidanın vatandaşlara dağıtılacağını söyledi.

Proje kapsamında Karaman'da da "Bereket Ormanı" oluşturulduğunu dile getiren Koca, "Karaman- Ereğli karayolu güzergahına 100 bin fidan dikmeyi hedefliyoruz. Dikilen fidanların ülkemizin yeşilliğine önemli katkı sağlayacağına inanıyorum. Türkiye çöl olmasın diyoruz. Hep insanlarımız yeşillikle iç içe olsun" dedi.

Konuşmaların ardından yaklaşık 15 bin fidan vatandaşlara dağıldı. Ardından, Koca ile beraberindeki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve öğrenciler, projesi kapsamında Yeşildere Mevkisi'nde oluşturulan "Bereket Ormanı"nda bin fidanı toprakla buluşturdu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gönül Elçileri Projesi' Fidan Dikim Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement