Gönül Köprüsü' Gölbaşı İlçesine Uzandı - Son Dakika
Yerel

Gönül Köprüsü' Gölbaşı İlçesine Uzandı

Gönül Köprüsü\' Gölbaşı İlçesine Uzandı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan 2Gönül Elçileri’ projesinin ikinci ayağını oluşturan ‘Kadınlar İçin Mesleki Eğitim’ projesi tanıtım toplantısı Gölbaşı ilçesinde gerçekleştirildi.

28.02.2014 15:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan 2Gönül Elçileri' projesinin ikinci ayağını oluşturan 'Kadınlar İçin Mesleki Eğitim' projesi tanıtım toplantısı Gölbaşı ilçesinde gerçekleştirildi.

Gölbaşı Halk Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıya; Vali Mahmut Demirtaş'ın eşi Beyhan Demirtaş, Gölbaşı Kaymakamı Ali Edip Budan, Gölbaşı İlçe Kurum Amirleri, Okul Müdürleri, mahalle muhtarları ve Gölbaşılı kadınlar katıldı.

Katılımın yoğun olduğu toplantıda, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Sosyal Hizmet Uzmanı Bedriye Bozat tarafından bir sunum yapılarak, projenin önemi slayt eşliğinde anlatıldı.

Gerçekleştirilen toplantıda, 'Kadınlar İkinci Bir Şansı Hak Ediyor' projesi sonrası Gölbaşı ilçesinde yapılan çalışmaların sayısal veriler üzerindeki durum analizi yapılarak, proje sonrası Gölbaşı ilçesinde engelli kadınlara yönelik açılan okuma yazma, el sanatları ve diğer kurslara katılan 54 bayana belgeleri verildi.

Hayata geçirilen Gönül Elçileri Projesinin ikinci basamağı olan 'Kadınlar İçin Mesleki Eğitim' projesi ile genç kız ve kadınların işgücüne katılım oranlarının artırılmasını hedeflediklerini belirten Vali Demirtaş'ın eşi Beyhan Demirtaş, "Bugün Gölbaşı ilçemizde tanıtımını yaptığımız projeyle amacımız herhangi bir nedenle eğitimine ara vermek zorunda kalan başta kadın ve kız çocuklarımız olmak üzere tüm dezavantajlı grupların tekrar açık mesleki liselere kayıtları yapılarak örgün eğitimin dışında kalmış kadınları yeniden eğitim hayatına kazandırmak, onlara ikinci bir şans vermek, meslek eğitimlerinin yanı sıra kişisel gelişimlerine katkıda bulunmaktır. Başlatılan proje sonrasında Gölbaşı ilçemizde 33 kız öğrencinin tekrar eğitim ve öğretime devam edilmesi sağlanmıştır. Bu proje sayesinde 33 kızımız örgün ve yaygın eğitime kazandırılmıştır" dedi.

Beyhan Demirtaş ve beraberindeki heyet Gölbaşı ilçesinde faaliyet gösteren tekstil fabrikasına geçerek, proje kapsamında çalışan bayanlarla sohbet ederek varsa sorun ve sıkıntılarını dinledi. Bayan Demirtaş, çalışanlarla sadece sohbet etmekle kalmayıp makinenin başına geçip kısa bir süre dikiş yaptı. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gönül Köprüsü' Gölbaşı İlçesine Uzandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement