Gönüller Bir Olsun Projesi İle 4 Bin Öğrenciye Okuma Seti - Son Dakika
Eğitim

Gönüller Bir Olsun Projesi İle 4 Bin Öğrenciye Okuma Seti

Gönüller Bir Olsun Projesi İle 4 Bin Öğrenciye Okuma Seti

Diyarbakır Final Okulları "İlk Adımda Gönüller Bir Olsun" projesi kapsamında ilçe ve köy okullarına 4000 okuma seti hediye etti.

26.10.2015 10:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Final Okulları "İlk Adımda Gönüller Bir Olsun" projesi kapsamında Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki bazı merkez, ilçe ve köy okullarına 4000 okuma seti hediye etti.

Proje kapsamında başta Diyarbakır/ Lice, Silvan, Bağlar Kayapınar, Sur ilçesi olmak üzere Mardin/ Nusaybin, Bingöl/Genç, Şanlıurfa/ Siverek, Van/Çatak ilçesine bağlı ilçe ve köy okullarına 4000 okuma seti hediye ettiklerini belirten ve proje kapsamında bizzat hediyeleri paketleyip kendi eliyle dağıtımını yapan Diyarbakır Final Okulları Kurucusu Şahin Otu şunları söyledi:

"İstedik ki; çocuk eğitime ilk adımını attığında, bizimde karınca kararınca bir katkımız olsun. Bu konuda Final Okulları Genel Merkezi ile birlikte eğitime ilk adımı atan birinci sınıf öğrencilerimizin yanında olalım istedik. Bu projede, özellikle desteğini esirgemeyen ve sponsor olan kurucular kurulu başkanımız Sayın İhsan Özen'e teşekkür ediyoruz. Yönetim merkezimizden gelen 4000 adet okuma setini Diyarbakır/Lice, Silvan, Bağlar Kayapınar, Sur ilçesi olmak üzere Mardin/Nusaybin, Bingöl/Genç, Şanlıurfa/Siverek, Van/Çatak ilçesine kadar birçok yere ulaştırdık. Seçtiğimiz okulları daha çok kırsal bölgelerde imkanları kısıtlı olan yerlerden seçip okullara bu kitapları ulaştırmayı hedef kıldık ve ulaştırdık. Kitap dağıtımlarını yaparken oldukça duygulandık. Çocukların gözlerindeki ışıltı, o safiyane duygu ve onlara verdiğimiz mutluluk bizim için her şeye değerdi. O yüzden, okuma setlerini kargo ile göndermek yerine bizzat kendimiz götürüp hediye ettik. Toplum olarak okumaktan başka bir çaremiz yok. Okumak bizim tek seçeneğimiz. Çünkü özellikle sanayi ve iş imkanlarının yetersiz olduğu Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki çocuklarımızın okumaktan başka bir çaresi yok.

"Herkes ışık saçsın aydınlık olsun"

Bunun ötesinde, gelişmiş ülkelere baktığımızda gelişmişliklerini eğitime borçlu olduklarını ve eğitime verdikleri öneme paralellik gösterdiklerini görürüz. Cehaleti yenmek istiyorsak, karanlığı yok edip ışık yakmak istiyorsak okumaktan başka bir çaremiz yok. Bugün bu insanların kalem tutması gerekiyor ve biz isteriz ki her insanın elinde kalem olsun. Tek hedefimiz budur. İsteriz ki herkes etrafına ışık saçsın. Aydınlık olsun, karanlık olmasın. Son olarak; ben bu okulları gezdiğimde öğretmenlerimizin idarecilerimizin çok zor koşullarda çalıştıklarını taşımalı eğitimle yaşadıkları zorluklara şahit oldum. Bazen birleştirilmiş sınıflar gördük, bazen çocukların imkansızlıklarını gördük. Gerçekten orada öğretmenlik yapmak çok zor... Bizler, eğitim camiasındaki girişimciler olarak bu çocuklara katkıda bulunmalıyız. Zor koşullarda bu mesleği icra eden meslektaşlarımıza bir nebzede olsa katkıda bulunabilirsek, onların moral ve motivasyonunu yüksek tutabilirsek o kıt imkanlar içerisinde onların da bu işi sürdürmesine vesile olabilirsek ne mutlu bize. Ve ben tüm bu zorluklara rağmen canla başla çalışan öğretmenlerimize ve idarecilerimize candan, yürekten teşekkür ediyorum"

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Eğitim Gönüller Bir Olsun Projesi İle 4 Bin Öğrenciye Okuma Seti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement