Gönüllü Gençler Binlerce Kardeş ve Yaşlıya Ulaştı - Son Dakika
Güncel

Gönüllü Gençler Binlerce Kardeş ve Yaşlıya Ulaştı

Gönüllü Gençler Binlerce Kardeş ve Yaşlıya Ulaştı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Şube Müdürlüğü'ne bağlı olarak 8 kişilik ekip tarafından yürütülen Abla-Ağabey-Kardeş ve Gençler Yaşlılar El Ele projeleri kapsamında, 2007 yılından bu yana binlerce gönüllü 5 bin 619 kardeşle 427 yaşlıya ulaştı.

15.09.2015 10:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Şube Müdürlüğü'ne bağlı olarak 8 kişilik ekip tarafından yürütülen Abla-Ağabey-Kardeş ve Gençler Yaşlılar El Ele projeleri kapsamında, 2007 yılından bu yana binlerce gönüllü 5 bin 619 kardeşle 427 yaşlıya ulaştı. Bugün tarihi Havagazı Fabrikası Gönüllü Merkezi'nde iki projeyle yaklaşık bin 200 gönüllüyle kendi evlerinde çocuklara ve yaşlılara sosyal destek veriliyor.

Sosyal Projeler Şube Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan İzmir Gönüllü Takımı, kentsel ve sosyal olanaklara ulaşımı sınırlı çocukların, rol-model olarak benimseyebileceği üniversite öğrencisi ya da mezunu gençlerle buluşması amacıyla Abla-Ağabey-Kardeş Projesi'ni hayata geçirdi. Proje kapsamında, 2007 ile 15 Ağustos 2015 tarihine kadar olan sürede, 6 bin 122 genç gönüllü, 5 bin 619 kardeşe ulaştı. Ulaşılan çocuklar, Bergama vapuru ile körfez turu, Doğal Yaşam Parkı, Şirince, Seferihisar gezileri, Bayındır Çiçek Festivali, Geriatri Sempozyumu gibi etkinliklere katılırken, 'Kadınlı erkekli futbol turnuvası', 'Toplu ulaşım araçlarında kitap okuyorum' gibi çalışmalarla da toplumsal konulara karşı farkındalıklarını geliştirme fırsatı buluyor. Çocuklara ayrıca, sosyal becerilerini geliştirmek amacıyla kişisel gelişim eğitimleri de veriliyor.

YAŞLILAR DA UNUTULMADI

Gençler Yaşlılar El Ele Projesi kapsamında ise 704 genç gönüllü 427 yaşlıya ulaşarak, yaşlılara sosyal destek sağladı. Her iki proje kapsamında, meslek elemanlarının katılması ile ailelere danışmanlık hizmeti verilirken birçok etkinliğe imza atılıyor. Bugün tarihi Havagazı Fabrikası Gönüllü Merkezi'nde iki projeyle yaklaşık bin 200 gönüllüyle kendi evlerinde çocuklara ve yaşlılara sosyal destek veriliyor. Ayrıca bu yıl ilk kez, daha önce kardeş olarak projeye katılan gençler gönüllü olarak kabul edildi, abla ve ağabey olmaları sağlandı. Yaz aylarında da boş durmayan gönüllü takımı, kentin birçok köyüne giderek çeşitli etkinlikler düzenledi. İzmir'in çocukları ve yaşlılarına sosyal destek sağlayan, gençlerin çocuklarla ve yaşlılarla bir araya gelmesini sağlayan bir mekanizma görevini üstlenen İzmir Gönüllü Takımı, kasım ayında başlayacak yeni sezon için gönüllülerini bekliyor. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gönüllü Gençler Binlerce Kardeş ve Yaşlıya Ulaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement