Gönüllü Kan Bağışçıları Ödüllendirildi - Son Dakika
Yerel

Gönüllü Kan Bağışçıları Ödüllendirildi

Gönüllü Kan Bağışçıları Ödüllendirildi

Gönüllü kan bağışçıları, Türk Kızılayı tarafından kutlanan Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü etkinlikleri kapsamında ödüllendirildi.

21.06.2016 13:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gönüllü kan bağışçıları, Türk Kızılayı tarafından kutlanan Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü etkinlikleri kapsamında ödüllendirildi.

Şahmeran Salonda düzenlenen programda konuşan Vali Necati Şentürk, kan veren bir kişinin hem başkasının hayatını kurtardığını hem de kendi vücuduna sıhhat kazandırdığını söyledi. Kan bağışlamanın insanlığa hizmet etmek olduğunu belirten Vali Necati Şentürk, "Kan, hayattaki en önemli varlıklardan biridir. Kanın yerini dolduracak hiçbir madde yoktur. Kan bir organa gitmezse o organ çalışmaz. Kan bağışlamakla hayat kurtarıyorsunuz. Bir insanın hayatını kurtarmak, bütün toplumun hayatını kurtarmak gibidir. Kan vermek insan vücuduna da çok faydalıdır. Bayat kanı temizler, yeni ve taze kan yerine gelir. Kan vermekle hem bir insan hayatını kurtarıyorsunuz, hem de sıhhat buluyorsunuz. Türk Kızılayı kendi kanını kendi temin etmektedir. Kan bağışlayarak diğer insanların hayatlarının kurtarılmasına vesile olan herkese teşekkür ediyor, herkesi kan vermeye davet ediyorum." diye konuştu.

Kırşehir Kızılay Şube Başkanı Adnan Naci Uygur da yaptığı konuşmada, "Türk Kızılayı Kırşehir Şubesi olarak her zaman mağdurun yanında olduk. Alan el ile veren el arasında köprü olmaya çalıştık. Sadece şehrimizde bulunan ihtiyaç sahipleri ile sınırlı kalmayıp, ülkemize sığınan tüm mültecilere de destek vermekteyiz." dedi.

Yıl içerisinde belirli sayıda kan bağışına ulaşan gönüllü ve düzenli kan bağışçılarını onurlandırmak amacıyla düzenlenen program, Vali tarafından madalyalarının takdim edilmesi ile sona erdi. - KIRŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gönüllü Kan Bağışçıları Ödüllendirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement