Gönüllü Kültür Kuruluşları Platformu'ndan Terör Mağduru Ailelere Yardım - Son Dakika
Yerel

Gönüllü Kültür Kuruluşları Platformu'ndan Terör Mağduru Ailelere Yardım

Gönüllü Kültür Kuruluşları Platformu\'ndan Terör Mağduru Ailelere Yardım

Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Platformu ‘Teröre Karşı Dostluk ve Kardeşlik Eli’ kampanyası kapsamında terör mağduru ailelere yardım amacıyla Mardin’in Kızıltepe İlçesi’ne 1 TIR dolusu yardım malzemesi gönderdi.

11.05.2016 13:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Platformu 'Teröre Karşı Dostluk ve Kardeşlik Eli' kampanyası kapsamında terör mağduru ailelere yardım amacıyla Mardin'in Kızıltepe İlçesi'ne 1 TIR dolusu yardım malzemesi gönderdi.

Cumhuriyet Meydanı'nda konu ile ilgili açıklama yapan Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Platformu Sözcüsü Ahmet Taş, Güneydoğu'da başlatılan operasyonların ardından bölgeden göç ederek güvenli bölgelerde yaşayan vatandaşların zor şartlar altında hayatta kalma savaşı verdiklerini söyleyerek, "Ülkemizin Güneydoğu Bölgesi'nde Temmuz 2015'ten beri yaşanan PKK saldırıları sonucu başlatılan operasyonlar sırasında çok sayıda bölge insanı bulundukları yerleri terk ederek, saldırıların ve çatışmaların yaşanmadığı güvenli bölgelere göç ettiler. Çatışmalardan kaçan 10 bin terör mağduru çatışmaların yaşanmadığı Mardin Kızıltepe'ye sığınmış olup zor şartlar altında hayatta kalmanın mücadelesini veriyorlar. Kızıltepe Kardeşlik ve Dayanışma Platformu Kayseri'mizden yardım talep ederek şehirlerine sığınan mağdur ve mazlumların imdadına yetişmemizi talep etmişlerdir. Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Platformu'na bağlı Diyanet-Sen, Hizmet-İş Sendikası, Mazlum-Der, Bem-Bir-Sen, Miraç Kültür Merkezi, Darülaceze Vakfı, Çelik-İş Sendikası, Eğitim-Bir-Sen Kayseri Şubesi ve Hilal-Der öncülüğünde başlatılan, Melikgazi Belediyesi ve İHH Kayseri Yardım Derneği'mizin de katkılarıyla hazırlanan, içinde temel gıda maddeleri, giysi, yatak, kanepe ve patatesten oluşan yardım malzemelerinin bulunduğu yardım TIR'ımızın üçüncüsünü Kızıltepe'ye gönderiyoruz" dedi.

Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Platformu olarak mağdur ve mazlumun yanında olduklarını söyleyen Ahmet Taş ve beraberindekiler, yardım TIR'ını Kızıltepe'ye uğurladı. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gönüllü Kültür Kuruluşları Platformu'ndan Terör Mağduru Ailelere Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement