Gönüllüler Ülkelerinde Expo'yu Anlatacak - Son Dakika
Güncel

Gönüllüler Ülkelerinde Expo'yu Anlatacak

Gönüllüler Ülkelerinde Expo\'yu Anlatacak

190 ülkeden Antalya’ya gelen ve çoğunluğu üniversite öğrencilerinden oluşan EXPO 2016 Antalya Gönüllüleri, kendi ülkelerinde EXPO 2016 Antalya’yı tanıtacak.

01.10.2015 11:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

190 ülkeden Antalya'ya gelen ve çoğunluğu üniversite öğrencilerinden oluşan EXPO 2016 Antalya Gönüllüleri, kendi ülkelerinde EXPO 2016 Antalya'yı tanıtacak.

Türkiye'nin İlk EXPO'su EXPO 2016 Antalya'nın tanıtımı için 5 bini aşan gönüllü çalışmalarına devam ediyor. Yabancı gönüllülere yönelik çok sayıda eğitim gerçekleşiyor. Bu kapsamda EXPO 2016 Antalya Ajansı Peyzaj ve Bahçe İşleri Direktörü Ece Gökök gönüllü temsilcilerine EXPO 2016 Antalya'da yapılacak çalışmalarla ilgili bir bilgilendirme sunumu yaptı. Aksu ilçesindeki alanda gerçekleşen sunumda, gönüllülerin görev alacağı çok sayıda eğitim hakkında da bilgiler verildi.

YABANCI GÖNÜLLÜ SAYISI BİNE ULAŞTI

Sunumun ardından bitki heykelleri izleyen ve alanı gezen gönüllülere EXPO 2016 Antalya İnsan Kaynakları Direktörlüğü Uzmanı ve Gönüllü Programı Koordinatörü Esra Sosyal da eşlik etti. Soysal, veri tabanlarında gönüllü olarak başvuruda bulunanların sayısının 5 bin 237 olduğunu, çeşitli eğitimlere katılarak EXPO 2016 oryantasyonunu tamamlayan gönüllü sayısının da 950'ye ulaştığını açıkladı.

Gençlerin gönüllü programı kapsamında çok önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirten Gönüllü Programı Koordinatörü Esra Sosyal, şunları kaydetti:

"Gönüllülerimizin büyük çoğunluğu üniversite öğrencisidir. Özel sektör, kamu çalışanları ve emekliler de yine önemli bir kesim gönüllülerimiz arasında. Gönüllülük eğitimlerimiz de yoğun olarak devam ediyor. Eğitimler sırasında takım çalışması, iletişim becerisi, gönüllülük kavramı ve EXPO 2016 Antalya gönüllülüğüyle ilgili oryantasyonu gerçekleştiriyoruz. Eğitimlerimizde yaygın eğitim metotlarını kullanıyoruz. Genelde gönüllü adayları geldiğinde "Çok sıkılacağımızı düşündük ama çok keyif aldık" diyerek ayrılıyorlar. Bu tabi çok önemli bir motivasyon oluyor onlar için. Eğitimlerimiz 2016 yılı Ağustos ayına kadar devam edecek" dedi.

"ÇEVRİM İÇİ TANITIM" BAŞLAYACAK

Hazırlık sürecinde gönüllülerin en etkin olduğu alanın tanıtım olduğuna da değinen Soysal, "Özellikle stantlarda EXPO 2016 Antalya'nın tanıtımını yapmak ya da EXPO 2016 Antalya'nın etkinliklerine destek vermek gönüllülerimizin asli görevidir. Sergi alanında ise onlara çeşitli operasyonel görevler vereceğiz. Daha çok rehberlik etme, ülke bahçelerinde görev alma gibi görevleri olacak gönüllülerimizin. Şu an farklı ülkelerden bine yakın gönüllü başvurumuz var. Güney Afrika ülkelerinden de çok fazla gönüllümüz var çok duyarlılar gerçekten. Onun haricinde Avrupa'dan, Azerbaycan'dan, İspanya'dan ve Güney Kore'den de gönüllülerimiz var. Yurt dışındaki gönüllülerimizle çalışmamız çok yakın zamanda başlayacak" diye konuştu.

KORE BAHÇESİNİ TANITACAĞIZ

Bir yıldır Antalya'da yaşayan Güney Koreli Yeong Çifti, EXPO 2016 alanında yapılacak Kore bahçesinde Koreli misafirlerle ilgilenerek Antalya'yı ve EXPO'nun önemini anlatmak istediklerini söylediler. 53 yaşındaki Moon mi Yeong, "Biz bir yıldır Antalya'da yaşıyoruz ve Antalya'da çok mutluyuz. Antalya çok güzel bir şehir bu yüzden Antalya için yardım etmek istedim" dedi.

"ETO'NUN AĞAÇ DİKMESİNİ İSTERİM"

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Yüksek Lisans Öğrencisi Kamerunlu Muhammed Mouncharou, 7 yıldır Antalya'da yaşadığını belirterek, "EXPO bence dünya çapında bir olay. Bu büyük olayın bir parçası olmak istedim. İnanıyorum ki böyle bir olaya yaşamınız boyunca çok fazla şahit olamazsınız. Böylesi güzel bir şehirde yaşayan insanların da bu etkinlikten haberdar olmasını sağlamak için katkı koymak istedim" dedi.

Kendi ülkem olan Kamerun'da da EXPO 2016'nın tanınması ve bilinmesi için elimden geleni yapacağım diyen Mouncharou, "Kamerun şu an için EXPO 2016'ya katılmıyor ama onlara EXPO'ya katılımın ne kadar önemli olduğunu anlatabilirim. Çünkü biliyorsunuz EXPO'nun amacı gelecek nesiller için yeşil bir dünya konusuna dikkat çekmek. Benim ülkem de bu olayın bir parçası olmalı. Kamerun Ekvator kuşağında bir ülke ve bizim de çok zengin bir bitki kültürümüz var. EXPO birçok ünlüyü alana ağaç dikmek için davet ediyor benim ülkemden de bir kişi çok ünlü ve Antalya'da yaşıyor. Antalyaspor oyuncusu ETO'nun gelip alana ağaç dikmesini isterim."

"EXPO 2016 MÜKEMMEL BİR PROJE"

Azerbaycan'dan gelen ve Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü'nde okuyan Seymur Asad, çocukluğundan beri çok sayıda gönüllü projesine katıldığını söyledi. Uluslararası gönüllülük programlarının kendisine çok şey kattığına değinen Asad, "EXPO 2016 Antalya gönüllülük programını duydum. İlgimi çekti. Siteye girdim baktım ve mükemmel bir projeydi. Başvurdum ve mutluyum. 2 haftadır EXPO gönüllüsüyüm. Şimdilik tanıma aşamasındayım. Bize tercih sunduklarında çalışmak istediğimiz alanı seçeceğiz. Kendi alanıma uygun bir yer seçerim. Ayrıca EXPO'nun ünlüler ormanı projesi harika. Burada görmek istediğim onunla ağaç dikmek istediğim birçok ünlü var. Onlarla aynı anda ağaç dikmek isterim. Mesela Rihanna veya Adriana Lima ile dikmek isterim" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gönüllüler Ülkelerinde Expo'yu Anlatacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement