Google Earth'ten Etkileyici İşlev - Son Dakika
Teknoloji

Google Earth'ten Etkileyici İşlev

Google Earth\'ten Etkileyici İşlev

Dünya üzerindeki herhangi bir yerin zaman içinde nasıl bir hale geldiğini Google Earth'ten izlemeniz artık mümkün!

30.11.2016 16:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyaya pek iyi davranmadığımız gerçeği, Google'ınsayesinde biraz daha belirgin hale geldi. Petabaytlarca veriyi işleyen Google, 1984 ile 2016 arasında istediğiniz herhangi bir yerin zaman içindeki gelişimini hızlandırılmış olarak gösterebiliyor.

Time-lapse aracı ilk olarak 2013'te yayınlansa da, çoğunlukla kalitesi yüksek olmayan fotoğraflardan oluşuyordu. Şimdi ise herhangi bir konumda (ne kadar yaklaştığınıza bağlı olarak) çok detaylı bir görüntü elde edebiliyorsunuz. Google, bu inanılmaz detaylı görüntüleri NASA'dan elde ettiği yüksek çözünürlüklü fotoğraflara borçlu. Google Earth, artık 2013'te yörüngeye gönderilen Landsat 8'i kullanıyor ve bu sayede daha detaylı görüntüler elde ediyor. Bu görüntülerin Google Maps'de Haziran'da, Google Earth'te ise şimdi kullanılmaya başlandığını söyleyelim.

Yeni time-lapse işlevi sayesinde büyük şehirlerin zaman içindeki gelişimini ve insanoğlunun yaşadığı yerleri nasıl tükettiğini açık biçimde görebiliyorsunuz. Buzulların erimesini, yeryüzünün akıp gitmesini veya şehirlerin devasa bir park alanına dönüşmesini yeni işlev sayesinde izlemeniz mümkün.

Google'ınistediğiniz konumu seçmeniz mümkün. Bununla uğraşmak istemeyecek kadar tembel olanlar, .

Kaynak: Chip.com.tr

Son Dakika Teknoloji Google Earth'ten Etkileyici İşlev - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement