Google Glass ve Samsung Gear 2'ye Özel İlk Finansal Uygulamalar - Son Dakika
Güncel

Google Glass ve Samsung Gear 2'ye Özel İlk Finansal Uygulamalar

Google Glass ve Samsung Gear 2\'ye Özel İlk Finansal Uygulamalar

TEB, Google Glass'ın ardından Samsung Gear 2 akıllı saate özel Türkiye'nin ilk finansal uygulamasını geliştirdi.

21.04.2014 08:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Google Glass ve Samsung Gear 2'ye özel ilk finansal uygulamalar TEB'den

Türk Ekonomi Bankası (TEB), Google Glass'ın ardından Samsung Gear 2 akıllı saate özel Türkiye'nin ilk finansal uygulamasını geliştirdi. TEB, Türkiye'nin Google Glass'a ve Samsung Gear 2'ye özel ilk finansal uygulamasını geliştiren bankası oldu. Böylece TEB, giyilebilir teknolojiler üzerindeki yatırımlarına devam ederek bu alanda öncü banka olduğunu gösterdi

Giyilebilir teknolojilerin öncü bankası Türk Ekonomi Bankası (TEB), bu alandaki yatırımlarını akıllı gözlük Google Glass'a özel geliştirdiği ürünün ardından akıllı saat segmentine de taşıdı. Google Glass için Türkiye'de ilk finansal uygulamayı geliştiren TEB, yakın dönemde Türkiye pazarında da satışa çıkacak olan Samsung Gear 2 ve Gear 2 Neo modelleri için Türkiye'nin ilk finansal uygulamasını geliştirdi.

Finansal hizmetler Türkiye'de TEB ile 'göz'e geldi

Tüm işlemlerin sesli komutlar, hareket algılayıcılar ve dokunmatik alandaki parmak hareketleriyle yönetildiği Google Glass için geliştirilen CEPTETEB uygulaması da bu özellikleri barındırıyor. Türkiye'nin ilk finansal uygulaması olan TEB Google Glass ile kullanıcılar bulundukları yere en yakın TEB ATM/Şube lokasyonlarına ve güncel kredi kartı kampanyası bilgilerine Google Glass'larının ekranlarından ulaşabilecekler. Önümüzdeki dönemde de TEB müşterilerinin sadece Google Glass'larını kullanarak TEB ATM'lerinden kartsız para çekmelerinin sağlanması planlanıyor. Ayrıca, TEB müşterilerinin Google Glass'larından güncel kredi kartı ve varlık bilgilerine ulaşmasıyla müşteri deneyimi de çok farklı bir noktaya taşınacak.

Samsung Gear ve Gear 2 Neo'ya ilk finansal uygulama TEB'den

TEB, giyilebilir teknolojiler alanındaki yatırımlarını akıllı gözlük Google Glass'a özel geliştirdiği ürünün ardından akıllı saat segmentine de taşıdı. TEB, yakın dönemde Türkiye pazarında da satışa çıkması beklenen, dokunmatik ekranı ile yönetilen, fotoğraf çekebilen, telefon üzerinden görüşme gerçekleştirmeye olanak sağlayan akıllı saat Samsung Gear 2 ve Gear 2 Neo modelleri için Türkiye'nin ilk finansal uygulamasını geliştirdi.

Geliştirmesi tamamlanan uygulamanın hizmete sunulmasıyla kullanıcılar döviz, BIST, altın gibi piyasa bilgilerini takip edebilmenin yanı sıra akıllı saatleri üzerinden TEB Telefon Şubesi'ni de anında arayabilecek.

"Giyilebilir teknoloji yatırımlarımıza devam ediyoruz"

TEB Bireysel ve Özel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi, konuyla ilgili olarak, gelişen teknoloji ve değişen müşteri davranışlarını göz önüne aldıklarında artık mobil bankacılığı ana kanallardan biri olarak gördüklerini ifade etti. Yakın gelecekte akıllı saat ve gözlükler başta olmak üzere giyilebilir teknolojilerin günlük hayatımızda daha fazla yer alacağını belirten Mendi şunları kaydetti; "Bu yıl dünya çapında 50 milyon giyilebilir ürünün satılacağını ve bu rakamın 2018 yılında yaklaşık 500 milyona ulaşacağını öngörüyoruz. TEB olarak, stratejik önem verdiğimiz mobil bankacılık alanında başta Google Glass akıllı gözlük ve Samsung Gear 2 akıllı saat olmak üzere farklı platformlar ve servislerle giyilebilir teknoloji yatırımlarına devam ediyoruz. Teknolojiyi hizmete dönüştüren öncü banka anlayışıyla geliştirdiğimiz yenilikçi fikirlerle mobil bankacılık sektörüne değer katmayı, yeni devreye alınan her fonksiyon ve üründe müşteriler açısından en kolay ve pratik çözümleri sunmayı sürdüreceğiz" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Google Glass ve Samsung Gear 2'ye Özel İlk Finansal Uygulamalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement