Google Ideas Ceo?su Jared Cohen: Gelecek Hem Heyecan Verici Hem Korkutucu - Son Dakika
Güncel

Google Ideas Ceo?su Jared Cohen: Gelecek Hem Heyecan Verici Hem Korkutucu

Google Ideas Ceo?su Jared Cohen: Gelecek Hem Heyecan Verici Hem Korkutucu

Google Ideas CEO'su Jared Cohen: Gelecek hem heyecan verici hem korkutucu Capital ve Ekonomist dergileri tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Uludağ Ekonomi Zirvesi'nin ana konuşmacılarından Google Ideas CEO'su Jared Cohen, teknolojideki dönüşümün hem çok heyecan verici hem de çok korkutucu olduğunu söyledi.

13.03.2015 20:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Google Ideas CEO'su Jared Cohen: Gelecek hem heyecan verici hem korkutucu

Capital ve Ekonomist dergileri tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Uludağ Ekonomi Zirvesi'nin ana konuşmacılarından Google Ideas CEO'su Jared Cohen, teknolojideki dönüşümün hem çok heyecan verici hem de çok korkutucu olduğunu söyledi. Fatih Belediyesi sponsorluğunda gerçekleşen oturumun açılışında Belediye Başkanı Mustafa Demir'de Fatih Belediyesi'nin faaliyetlerini anlattı.

Jared Cohen, Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, her neslin bir ya da iki teknolojik icat ile karşı karşıya kaldığını, şimdiki neslin tüm dünyayı değiştiren teknolojik gelişimleri kısa bir sürede deneyimlemeye başladığını söyledi. Bu dönüşümün teknolojinin gideceği noktayı tahmin edilemez bir hale getirdiğini belirten Cohen, "Dönüşüm o kadar hızlı ki gelecek artık hem çok heyecan verici hem de çok korkutucu" dedi.

Cohen, 2000 yılından bu yana internet kullananların sayısının 360 milyondan 2 milyara çıktığı, aynı dönemde 6 milyon kişinin cep telefonu kullandığını, bunun artık milyarlarla ifade edildiği bilgisini verdi. Dakikada yüzlerce youtube videosu yüklendiğini anlatan Cohen, "Google'ın bugün 5 milyon mil yol kaplayacak fotoğrafı bulunuyor. Her gün 1,5 milyonun üzerin android cihaz sisteme dahil oluyor. Tüm bu gelişimler yalnızca 10 yılda gerçekleşti" diye konuştu.

Dünyada 6 milyarı aşkın cep telefonu ile 4,3 milyar diş fırçasının kullanıldığını aktaran Cohen, diş fırçasının cep telefonlarına göre çok ucuz olduğunu, insanların artık sağlıktan ziyade teknolojik aletler almaya karar verdiğini dile getirdi. Cohen, şöyle devam etti:

"Amerika'da nüfusun yüzde 38'i cep telefonunu bırakmaktansa cinsel hayatına son vereceklerini düşünüyor. Amerika'daki insanların bir kısmı da cep telefonlarını bırakmak yerine ayakkabılarını kullanmayacaklarını dile getiriyor. Tüm bu örnekler, teknolojik devrimin gücünü gösteriyor, ama bu devrimin nasıl gerçekleştiğini pek de söylemiyorlar. 'Cep telefonu olmadan yaşayamayız' diye düşünsek de teknoloji için hayatımızı tehlikeye atmayız; fakat bazı ülkelerde durum tam da böyle; Kuzey Kore'de cep telefonu hırsızlığına ölüm cezası verilebiliyor, Google Maps, hayat memat meselesi olabiliyor."

Güçlü sponsor desteği

Başladığı yıldan bu yana ana sponsorluğunu Çelik Motor Filo Kiralama'nın üstlendiği Uludağ Ekonomi Zirvesi'nin co-sponsorları arasında Avea, Nef, Samsung, Turkcell ve Vodafone bulunuyor. Citibank, Fatih Belediyesi, Global Liman İşletmeleri, Hafele, Integral Forex, Intel, Microsoft, Nutricia, TEB, UnionPay ve Verifone'un oturum sponsoru olduğu Zirve'de Arzum Okka, Doğa Koleji, TAV Havalimanları destek sponsoru olarak yer aldı. Cnbc-e ve Hürriyet'in medya ortakları arasında yer aldığı Zirve'de, etkinlik sponsorları Denizbank, Finansal Kurumlar Birliği, Garanti Bankası Masters, konaklama sponsoru Ağaoğlu, içecek sponsoru ise Uludağ İçecek oldu.

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Google Ideas Ceo?su Jared Cohen: Gelecek Hem Heyecan Verici Hem Korkutucu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement