Google'ın 542 Milyon Dolarlık Sanal Gerçeklik Yatırımı - Son Dakika
Teknoloji

Google'ın 542 Milyon Dolarlık Sanal Gerçeklik Yatırımı

Google\'ın 542 Milyon Dolarlık Sanal Gerçeklik Yatırımı

Google ve başka firmalar biraraya gelip, Magic Leap isimli bir sanal gerçeklik firmasına 542 milyon Dolar yatırım yaptı.

22.10.2014 12:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Google ve başka firmalar biraraya gelip, Magic Leap isimli bir sanal gerçeklik firmasına 542 milyon Dolar yatırım yaptı.

Magic Leap isimli sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik teknolojileri firması, henüz kimsenin hakkında pek fazla şey bilmediği bir şirket. Firmanın sanal gerçeklik alanında çok büyük bir çalışma içinde olduğu tahmin ediliyor çünkü Google'ın başı çektiği bir yatırımcı grubu firmaya 542 milyon Dolar büyüklüğünde bir fon verdi.

Yatırımcıların arasında Google dışında Silikon Vadisi teknoloji yatırımcısı Andreessen Horowitz, KKR, Vılcan Capital, Kleier Perkins Caufileld &Byers, film stüdyosu Legendary Entertainment ve mobil dev teknoloji üreticisi Qualcomm da var.

Firmanın "cinematic reality" (sinemasal gerçeklik) adı verilen bir teknoloji üzerinde çalıştığından bahsediliyor ama ne olduğu hakkında ayrıntılı teknik bilgi bulunmuyor. Firmanın Twitter hesabından atılan aşağıdaki mesaj da sadece daha fazla kafa karıştırmaya yaradı.

Büyük film stüdyolarından Legendary Entertainment'ın CEO'su Thomas Tull'un, Magic Leap'in geliştirmekte olduğu sanal gerçeklik teknolojisini gördüğü anda, bunu geleceğin en önemli işaretlerinden biri olduğunu ve her şeyi değiştireceğini söylediği biliniyor. Firmanın web sitesinde yaptığı sınırlı açıklamada, bir çeşit sanal gerçeklik/artırılmış gerçeklik arayüzü veya cihazı üzerinde çalışmakta oldukları not ediliyor.

Aşağıda Magic Leap firmasının CEO'su Rony Abovitz'in TEDxSarasota etkinliğindeki sahne gösterisini izleyebilirsiniz. Biz Magic Leap'in haberlerine bakarken, Oculus firması de donanımın ötesine geçerek, Oculus Rift için bir uygulama mağazası açma planlarını açıkladı.

The post Google'ın 542 Milyon Dolarlık Sanal Gerçeklik Yatırımı appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji Google'ın 542 Milyon Dolarlık Sanal Gerçeklik Yatırımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement