Google Reklamı Veren Firmalar Danışmanlık Almalı Mı? - Son Dakika
Ekonomi

Google Reklamı Veren Firmalar Danışmanlık Almalı Mı?

EG Bilişim Dijital Pazarlama Uzmanı Gökhan Bülbül, Google reklamı veren firmalara danışmanlık almaları konusunda Wise TV aracılığıyla tavsiyelerde bulundu.

29.05.2016 02:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

EG Bilişim Dijital Pazarlama Uzmanı Gökhan Bülbül, Google reklamı veren firmalara danışmanlık almaları konusunda Wise TV aracılığıyla tavsiyelerde bulundu.

Google reklamı veren firmalara danışmanlık almaları konusunda önerilerde bulunan Bülbül, "Birçok işletme Google Adwords'ü kullanıyor ancak ne kadar kapsamlı ve ne kadar detaylı bir pazarlama aracı olduğunun farkında değil. Elbette Google Adwords reklamlarını herhangi bir danışmanlık almadan kendinizde yönetebilirsiniz. Aslında bir kampanya oluşturmak ve kampanyanın ardından reklam gruplarını ve anahtar kelimeleri belirlemek ve bir reklam metni yazma belki de yarım saat içerisinde gerçekleştirilebilir. Ama çoğu zaman sektörel tecrübelerimiz ve buradaki bilgi birikimlerimizle görüyoruz ki daha önceden yönetilerek herhangi bir danışmanlık alınmadan yönetilen kampanyaların bazen % 50'sinden daha fazlası boşa harcanan bütçeler içeriyor. Bu noktada yapılan kampanya kurguları, reklam gruplarının tekrar dizayn edilmesi, yeni kampanyaların oluşturulması ve anahtar kelimelerin özelleştirilmesi ile birlikte boşa harcanan bütçeleri ortadan kaldırmış oluyoruz ve eş zamanlı olarak markaların bunda direk takip edebiliyor olması ve hedeflerini de bizimle paylaşıyor olması oldukça önem arz ediyor. O nedenle bir kişisel pazarlama planı çerçevesinde stratejileri belirlemek en doğru kavram olacaktır. Maksimum verimi almak için doğru strateji ve doğru anahtar kelime planlamaları ve doğru kampanya kurguları geri dönüşümünüzde doğru planlamanızı sağlayacak ve maliyetlerinizi düşürecektir. Aslında kampanyaları oluşturmadan önce reklam verme hedefleri kesinlikle belirlenmeli ve o doğrultuda stratejiler oluşturulmalı" şeklinde konuştu.

Google Reklamı Veren Firmalar Danışmanlık Almalı Mı?
Kaynak: Wise.tv

Son Dakika Ekonomi Google Reklamı Veren Firmalar Danışmanlık Almalı Mı? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement