Goran Bregovic, Müziksevere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı - Son Dakika
Güncel

Goran Bregovic, Müziksevere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı

Goran Bregovic, Müziksevere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı

Balkan müziğinin en tanınmış besteci ve şarkı sözü yazarlarından olan Goran Bregovic, ODTÜ Vişnelik Çim Amfi'yi dolduran binlerce müziksevere unutulmaz bir gece yaşattı.

11.09.2014 15:18  Güncelleme: 17:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balkan müziğinin en tanınmış besteci ve şarkı sözü yazarlarından olan Goran Bregovic, Çankaya Belediyesi'nin de desteklediği konserle Orta Doğu Teknik Üniversitesi Vişnelik Çim Amfi'yi dolduran binlerce müziksevere unutulmaz bir gece yaşattı.

İki yıllık bir aradan sonra hayranlarıyla buluşan ünlü sanatçıya her zaman olduğu gibi The Wedding and Funeral Band (Düğün ve Cenaze Orkestrası) eşlik etti. Sırp bir anne ve Hırvat bir babanın çocuğu olarak dünyaya gelen ve bu sayede balkan kültürünün ezgilerini parçalarına yansıtan ünlü sanatçıyı yağmura rağmen hayranları yalnız bırakmadı.

Goran Bregoviç ilk olarak 1978'de Mica Milosevic'in Nije Nego filmiyle başladığı film müziği kariyerinde Sırp yönetmen Emir Kusturica imzalı filmlerin müziklerini yapmasıyla doruk noktasına ulaştı. 1989'da Çingeneler Zamanı, 1993'te Arizona Rüyası, 1995'te Cannes Film Festivali'ni kazanan Yeraltı filmleriyle adından sıkça söz ettiren Bregovic, Türkiye'den de Can Dündar imzalı 2008 yapımı Mustafa filminin müzikleriyle Türk sinema piyasasına adım attı.

SANAT NEREDE ÇANKAYA ORADA

Çim Amfi'yi dolduran sanatseverlerin coşkusuna aynı şekilde karşılık veren ünlü sanatçının konserini Çankaya Belediye Başkan Yardımcıları da izledi. Sanatın desteklenmesi konusunda her zaman en ön saflarda yer alan Çankaya Belediyesi, ünlü sanatçının Ankaralı hayranlarıyla buluşmasına vesile oldu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Goran Bregovic, Müziksevere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement