Gördes Barajı'ndan Su Salınacak Uyarısı - Son Dakika
Güncel

Gördes Barajı'ndan Su Salınacak Uyarısı

Manisa'nın Gölmarmara İlçesi'ndeki Gördes Barajı'nda yoğun kar ve yağmurların ardından su seviyesinin 228 metreyi aşması üzerine, bugünden itibaren Gördes Çayı ve Marmara Gölü'ne su salınacağı açıklandı.

20.02.2015 13:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın Gölmarmara İlçesi'ndeki Gördes Barajı'nda yoğun kar ve yağmurların ardından su seviyesinin 228 metreyi aşması üzerine, bugünden itibaren Gördes Çayı ve Marmara Gölü'ne su salınacağı açıklandı. Çay ve göldeki su seviyesinin yükselecek olması nedeniyle vatandaşlar dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.

Manisa Valiliği, Devlet Su İşleri 2. Bölge Müdürlüğü tarafından Gördes Barajı'ndan su bırakılmasının planlanması nedeniyle vatandaşları uyardı. DSİ 2. Bölge Müdürlüğü tarafından valiliğe gönderilen yazıda, "Gördes Barajı'nda, 18 Şubat tarihi itibariyle, su seviyesi 228.43 metre olarak ölçülmüştür. 20 Şubat Cuma gününden itibaren, değişkenlik arz edecek şekilde tahliye amacıyla baraj mansabındaki Gördes Çayı ve dolayısıyla Marmara Gölü'ne su bırakılması planlanmaktadır" denildi.

Açıklamada ayrıca, "Yöre halkının ve kum ocaklarının can ve mal emniyeti bakımından tahliye tamamlanıncaya kadar Gördes Çayı yatağına yaklaşmamaları, ayrıca Marmara Gölü'nde su seviyesi yükseleceğinden, maksimum su seviyesi olan 79.21 metre kotunun altında yer alan alanlardaki arazi işgallerinin önlenerek vatandaşların bu konuda uyarılması" istendi.

Manisa Valiliği de DSİ tarafından gönderilen yazı doğrultusunda vatandaşların can ve mal güvenliği bakımından dikkatli olmalarını istedi. - Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gördes Barajı'ndan Su Salınacak Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement