Gördes'e Hizmet Yağacak - Son Dakika
Güncel

Gördes'e Hizmet Yağacak

Gördes\'e Hizmet Yağacak

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, ilçe ziyaretlerine Gördes ile devam etti.

30.04.2015 14:21  Güncelleme: 14:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gördes ilçesinde yapılacak hizmetler hakkında katılımcılara bilgiler veren Memiş, ilçeye yapılacak hizmetleri de anlattı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Gördes ilçesinde Büyükşehir Belediyesi'nin gerçekleştirdiği hizmetleri aktarmak ve ilçede yaşayan vatandaşların beklentilerini öğrenmek amacıyla Gördeslilerle bir araya geldi. Mübin Sarıoğlu Konferans Salonu'nda Gördesli mahalle muhtarları, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilen toplantıya Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş'in yanı sıra Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hayri Okkalı, MASKİ Destek Hizmetleri Daire Başkanı Mustafa Parlak, Kanalizasyon Dairesi Başkanı Hasan Patel, Terminaller Şube Müdürü Emin Keçeci, Halk Eğitim Merkezi Ergün Aksoy, Altyapı Koordinasyon Merkezi Şube Müdürü Berker Karipçin, Gördes Koordinatörü Tahsin Arslan da yer aldı.

Büyükşehir'le Hizmet Alma Biçimleri Değişti

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Büyükşehir uygulamacılığı hakkında bilgiler verdi. Memiş, "Biliyorsunuz 30 Mart tarihi itibariyle Manisa Büyükşehir Belediyesi oldu. Ve o tarih itibariyle Manisa Büyükşehir Belediyesi il mülki sınırlarının tümünde hizmet verir konuma geldi. Tabi bu hizmeti birimleri vasıtasıyla yapıyor. Tabii ki biz Büyükşehir Belediyesi olarak gerek koordinatör şube müdürlüğümüz vasıtasıyla, gerek ilçe belediyelerinden aldığımız bilgiler marifetiyle, gerek sosyal dokuda çalışan arkadaşlarımız aracılığıyla, tespitlerimizi yapıyoruz. Özellikle il genelinde yapılacak yatırımlarla ilgili, bu yatırımları planlayan projeler üreten ön çalışmaları düzenleyen daire başkanlıklarımız var. Fakat biz şuna inanıyoruz. Hangi hizmeti yapıyorsanız yapın, temelde hizmeti yaptığınız coğrafyada yaşayan insanların, beklentilerini karşılamıyor ise o hizmet hiçbir anlam ifade etmez. Bu manada sizlerin düşünceleri bizim için önemli" dedi.

Temel Hizmetleri Büyükşehir Yapıyor

Manisa açısından Büyükşehir Belediyesi uygulaması 1 yıllık bir süreç yaşandığını belirten Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, "Daha önce tüm temel belediyecilik hizmetlerini Gördes Belediyesi'nden alırken, yine mahalli müşterek nitelikteki köylerden mahalleye dönüşen yerlerdeki temel altyapı sorunları, üstyapı sorunlarına yönelik hizmetleri İl Özel İdaresi'nden alınırken, veya Kaymakamlık bünyesindeki Köylere Hizmet Götürme Birliği'nden alırken, bugün mahalli müşterek nitelikteki hizmetleri sadece Gördes ilçe belediyesi ve Manisa Büyükşehir Belediyesi olmak üzere bu iki birimden alıyorsunuz. Şimdiye kadar alıştığımız hizmet alma yöntemleri biraz değişti. Yeni kanuni düzenlemelere göre bir dağılım var. Özellikle temel belediyecilik hizmetleri diyebileceğimiz su, kanalizasyon, ulaşım, hal hizmetleri, itfaiye hizmetleri, cenaze, sağlık, haşere ilaçlama hizmetleri, kırsal hizmetler, imar planları, katı atık bertarafına yönelik hizmetlerin tamamı artık Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılıyor. Bunun yanında sosyal ve kültürel faaliyetler noktasında hem ilçe belediyelerinin hem de büyükşehir belediyelerinin hizmetleri var" diye konuştu.

Görev, Yetki ve Sorumluluk Alanları Net Bir Kararla Belirlenmedi

İlçe belediyeleri ve Büyükşehir Belediyesinin hangi alanlarda hizmet vereceği noktasında sorunların yaşandığını belirten Memiş, "Büyükşehir Belediyeciliği uygulaması açısından önemli olan bir nokta daha var. Bu hizmetler üretilirken hangi alanlarda hangi hizmetlerin yapılacağının belirlenmesi. Bu çok önemli. Büyükşehir Belediye Meclisimiz bu konuda bir düzenleme yaptı. Bizim açımızdan uygulanması gereken bir karar söz konusudur. Gördes açısından söyleyeyim. Gördes'te hangi parkın, hangi yolların Büyükşehir'in sorumluluğunda olacağı, hangi alanların ilçe belediyesi sorumluluğunda olacağı, köy yollarının ne kadarının Büyükşehirde ne kadarının ilçe belediyesinde olacağı konusunda bir düzenlemedir bu. Biz bu karara uymakla yükümlüyüz" dedi.

Koordinatörlük Uygulamasını Başlatan İlk Belediyeyiz

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin 2014 yılını teşkilat yapısını tamamlamak için planladığını ve bu planlamaya uygun olarak yapılanmayı tamamladıklarını belirten Memiş, koordinatör şube müdürlüğü uygulamasını da Türkiye'de ilk olarak Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiğini ifade etti. Memiş, "Yürüttüğümüz hizmetler açısından tüm Manisa genelinde teşkilat yapımızı oluşturduk. Tüm alana hizmet üretirken o alanda hizmet birimlerinizin olması gerekiyor. Orada personelinizin, araç-gereç ve iş makinenizin olması gerekiyor. Bu konuda bazı sıkıntılarımız da oldu. Ne yazık ki seçimlerden önce kurulan Devir-Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu, mal mülk ayrımında hizmet alanlarını göz önüne almadan bir paylaşım gerçekleştirmiş. Bu konuda bir tespitimi paylaşayım. 60 civarında kapanan belde belediye var Manisa'da. Ve bu belde binalarının hiçbiri Büyükşehir Belediyesi'ne verilmedi. Hatta bazı düzenlemelerde altı otopark, üstü meydan olan yerlerde; otopark Büyükşehir'e, meydan ilçe belediyesine devredildi. Bunlarla ilgili süreçleri yaşadık. Büyükşehir Belediyesi olarak 2014 yılını yapılanma yılı olarak planlamıştık. Çok şükür 30 Büyükşehir Belediyesi içerisinde yapılanmasını tamamlayan nadir belediyelerden bir tanesiyiz. Koordinatör şube müdürlüğü uygulamasını Türkiye'de ilk başlatan belediye Manisa Büyükşehir Belediyesi'dir" diye konuştu.

Hizmetleri Gördes'in Dinamiklerine Göre Belirleyeceğiz

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, ilçelerde yaşayanların düşüncelerinin üretilecek hizmet açısından önemli olduğunu belirterek, "Bizim temel hedeflerimizden biri, Gördes'e hizmet üreteceksek, Gördes'teki tüm dinamiklerin görüşlerini almamız gerekiyor. Ve bu amaçla tüm sivil toplum kuruluşlarımızı, muhtarlarımızı tek tek gezme imkanımız olmadığı için onları buraya davet ettik. Ama bunun yanında sayın İlçe Belediye Başkanımız ve Kaymakamımızı ziyaret ettik. Hizmetlerin gerçekleştirilmesi noktasında fikir alışverişinde bulunduk. Bizim için önemli olan sizlere hizmet verirken, kaynakların helalinden kullanılarak yapılmasıdır. Sizlerin de destekleriyle en iyi hizmetleri üretmeye çalışacağız" diye konuştu.
Büyükşehir'in Hizmetleri Anlatıldı
MASKİ Kanalizasyon Dairesi Başkanı Hasan Patel, ilçeye ilerleyen aylarda kanalizasyon araçları verileceğini müjdeledi. Patel, "Kanalizasyon araçları ile ilgili ihaleye çıkılmış durumda. Allah nasip ederse önümüzdeki aylarda Gördes'e de kanal açma ve vidanjör aracı vereceğiz. Bunun müjdesini vereyim" dedi. Fen İşleri Daire Başkanlığı'ndan AYKOME Şube Müdürü Berker Karipçin, Gördes'e 2 adet düğün salonu yapılacağını, 30 mahalleye 50 bin metre parke taşı döşeneceğini, 25 mahalleye durak ve bank teslim edileceğini, bunun haricinde 9 cami aydınlatması, ve bir hayvan barınağı yapılacağını ifade etti. Ulaşım Dairesi Başkanlığı bünyesinde yürütülecek hizmetler hakkında Terminaller Şube Müdürü Emin Keçeci bilgiler verdi. Keçeci toplu taşımada güzergahların belirlendiğini belirterek, "Birinci güzergahımız, yukarı nahiye dediğimiz bölgede Kalemoğlu, Dutluca, Beğel, Çiçekli, Oğulduruk üzerinden toplu taşama yapacak ve Gördes'e gelecek. İkinci güzergahımız aşağı nahiye dediğimiz Bayat, Balıklı, Yakaköy, Tepeköy, Çiğiller üzerinden Gördes'e taşıma yapacak. Üçüncü güzergahımız, Akpınar, Kaşıkçı, ve Karakeçili üzerinden, bir de Gördes ile Güneşli arasında toplu taşıma yapmayı planladık. İkinci olarak mevcut terminalimizin bakım ve onarımını da gerçekleştireceğiz" dedi. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler veren Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ergün Aksoy da "Koordinasyon merkezimizde önümüzdeki hafta TEOG, YGS ve LYS sınavlarına hazırlık kurslarının kayıtlarına başlayacağız. Bunun yanı sıra 4-12 yaş grubu arasında çocuklarımız için 12 farklı branşta eğitim verecek çocuk eğitim merkezi açmayı planlıyoruz" dedi. Konuşmaların ardından siyasi parti temsilcileri, muhtarların ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin soruları yanıtlandı. Katılımcılar sorunlarını tek tek anlatarak, Büyükşehir Belediyesi'nden beklentilerini dile getirdiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gördes'e Hizmet Yağacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement