Gördes'te 5 Eylül Çoşkuyla Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Gördes'te 5 Eylül Çoşkuyla Kutlandı

Gördes\'te 5 Eylül Çoşkuyla Kutlandı

Gördes’in düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl dönümü kutlamaları Hükumet Konağı Meyanı önüne çelenk koyularak başladı.

06.09.2014 11:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gördes'in düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl dönümü kutlamaları Hükumet Konağı Meyanı önüne çelenk koyularak başladı.

Çelenk koyma törenine Gördes Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Selim Kasacı, Belediye Başkanı Muhammet Akyol ile daire amirleri, sivil toplum kuruluşları ve siyasi temsilcileri ile çok sayıda halk katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından saygı duruşu ve Müzik Öğretmeni Pelin Can'ın eşliğinde İstiklal Marşı okundu. Ardından kutlama etkinlikleri Şehit Makbule Hanım meydanında devam etti. Çok sayıda vatandaşın katıldığı etkinlikte birbirinden renkli anlar yaşandı.

Günün anlam ve önemine dair konuşan Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol konuşmasına; "İlçemizin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 92. Yıl dönümü Kurtuluş Etkinlikleri'ne hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz.Hepinizin Kurtuluş Gününü tebrik ediyorum." diyerek başladı. başkan Akyol konuşmasında Gördes'in milli kahramanları Şehit Makbule Hanım'ın, Halil Efe'nin, Parti Pehlivan'ın kahramanlarına dikkat çekti. Akyol, "Bundan tam 92 yıl önce, düşman, şehrimize o kirli ellerini değirmeye çalıştı; Gördes'imizde çığlıklar, naralar yükseldi. O asil çalışkan ve inançlı halk aslanlar gibi kükreyerek ey düşman dur dedi. Eli kirli saldırgan, düşman; bu şehirde yuva kurabilir mi? Hangi Türk Şehri düşmana boyun eğmiş ki Gördes boyun eğecek. Dün Kaymakamımız Turgay Hakan Bilgin, Garnizon Komutanımız Selim Kasacı, İlçe Emniyet Amirimiz İsmail Çelebi ve halkımızla birlikte, 2 yıl önce çevre düzenlemesini yaparak ziyarete açtığımız Milli Mücadelemizin sembol ismi Şehit Makbule'nin mezarını ziyaret ettik. Ziyaretimiz sırasında duygu dolu anlar yaşadık. 92 yıldır unutulan Makbule'nin mezarını 2 yıldır düzenli şekilde ziyaret ediyoruz. Bundan sonra da bu ziyaretler bir gelenek şeklinde devam edecektir. Milletvekillerimizin destekleri, bizlerin girişimleriyle geçtiğimiz 5 yıl içerisinde ilçemize sayısız eser kazandırdık. En son şehir içi anayol elektirik tellerini yerin altına aldırarak, anayolları sıcak asfaltla kaplattık. Anayol boyunca uzanan kaldırımlarla şehrimizin eşşiz güzelliğine güzellik kattık. Çevre yolu ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Dün Karayollarından bir ekip buradaydı. Doğalgazı birlik beraberlik içerisinde ilçemize kazandırarak tarihi bir fırsat yakaladık. Botaş Genel Müdürlüğü'nden bir ekip ilçemize gelerek ilgili çalışmaları başlattı." dedi.

Akyol, Konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: "Bu duygu ve düşünceler içerisinde tekrar hepinizin 5 Eylül Kurtuluş Günü'nü kutluyor, Cenab-ı Hak'tan birlik ve beraberliğimizi, bayram sevincimizi daim kılmasını niyaz ediyor, hepinizi hürmet ve muhabbetle selamlıyorum."

Konuşmaların ardından üniversite ve lise sınavlarında dereceye giren öğrencilere ve sporculara hediye ve ödülleri verildi. Tören, atlı grup, seymen ekibi ve halk oyunları ekiplerinin gösterileriyle devam etti. Atlı grubun gösterileri halk tarafından ilgiyle izlenirken nefes kesti. Tören sonunda Gördes Belediyesi araç filosuna kattığı 8 adet iş makinesinden greyder ve forklifti tanıtımını yaparak halkın hizmetine sundu. Gördes'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 92. Yıldönümü Kutlamalarının akşam ayağı olan Merkez Ulu Cami'de şehitler için mevlit okutulması, mehteran ve havai fişek gösterisiyle sona erecek. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gördes'te 5 Eylül Çoşkuyla Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement