Görele Belediye Başkanı Erener, Çöp Konusunda Vatandaşları Bilgilendirdi - Son Dakika
Yerel

Görele Belediye Başkanı Erener, Çöp Konusunda Vatandaşları Bilgilendirdi

Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, çöple ilgili "evsel atık ve ücretlendirilmesi" konusunda vatandaşları bilgilendirdi.

06.01.2016 17:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, çöple ilgili "evsel atık ve ücretlendirilmesi" konusunda vatandaşları bilgilendirdi.

Erener, halk meclisi toplantısında yaptığı konuşmada, Katı Atık Bertaraf Tesisinin açılmasıyla beraber belediyeye mali açıdan büyük yük geldiğini söyledi.

Belediye meclisinde Giresun'daki tüm belediyelerin yaptığı gibi evsel atıkların ücretlendirilmesine karar verdiklerini belirten Erener, şöyle konuştu:

"Çöpler ilçemizden alınıyor, Tirebolu'daki aktarma merkezine gönderiliyor, oradan işlem görerek tekrar Çavuşlu Katı Atık Tesisi'ne geliyor ve burada işleniyor. Bu işlemin yaklaşık olarak maliyeti Görele Belediyesi'ne 1 milyon 248 bin liradır. 2016 yılı için toplam 400 bin lira işleme bedelinin belediyemizden tahsil edileceği üzerinde tahminde bulunulmuştur. Biz de bunu Görele halkına bölüştürdük. Bilmektesiniz ki çöpü üreten bedelini ödemelidir. Çöp, çevreye kirliliktir. Bu büyük yerlerde de böyledir, küçük yerlerde de böyledir."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Görele Belediye Başkanı Erener, Çöp Konusunda Vatandaşları Bilgilendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement