Görele'de 450 Fidan Toprakla Buluşturuldu - Son Dakika
Güncel

Görele'de 450 Fidan Toprakla Buluşturuldu

TEMA Vakfı Görele Temsilciliğince organize edilen etkinlikte 450 fidan toprakla buluşturuldu.

23.03.2016 16:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TEMA Vakfı Görele Temsilciliğince organize edilen etkinlikte 450 fidan toprakla buluşturuldu.

Yeşiltepe Mahallesi'nde, TEMA, Görele İzcileri, Görele Belediyesi ve Tirebolu Orman İşletme Müdürlüğü işbirliğiyle oluşturulan hatıra ormanında öğrenciler 450 çeşitli türden fidan dikildi.

Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, burada yaptığı konuşmada, fidan dikilerek çok önemli bir iş yapıldığını söyledi.

Doğayı koruma alışkanlığının büyük nesilden küçük nesil geçmesi gerektiğini ifade eden Erener, "Çünkü doğa çok önemli bir şey, onu korumamız gerekmektedir. Korurken de bunu temsil eden şey fidanlar. Fidanlar büyüyünce ağaç oluyor. Ağaçlar bir araya gelince de orman oluyor. Orman gibi bir arada olarak, ormanları koruyalım" dedi.

TEMA Vakfı Görele Temsilcisi Süleyman Top ise amaçlarının ormanları sürdürülebilir hale getirmek olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Ormanların korunması ve her boş alanın ağaçlandırılması gerekiyor. Bizler fidanları sadece buraya dikmedik. Temelde bu fidanları dünyamıza dikiyoruz. 250 ile 300 yıl arasında bir ömrü olan bu fidanlar yaşadıkları sürece doğaya oksijen verecekler ve hizmet edecekler. 40 kişinin bir saatte havaya verdiği karbondioksit yetişkin bir çam ağacı bir saatte oksijene dönüştürüyor. Bilindiği üzere ormanlar, erozyonu önlüyor, beden ve ruh sağlığımız üzerinde de birçok olumlu etkisi var."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Görele'de 450 Fidan Toprakla Buluşturuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement