Görele'de Alt Yapı Çalışmaları - Son Dakika
Yerel

Görele'de Alt Yapı Çalışmaları

Giresun’un Görele İlçesi’nde alt yapı çalışmaları devam ediyor.

18.05.2016 11:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Giresun'un Görele İlçesi'nde alt yapı çalışmaları devam ediyor.

Görele'nin yıllardır kanayan yarası olan su kesintilerinin son bulması için çalışmalar sürüyor. İlçe merkezi başta olmak üzere Soğuksu, Hendekbaşı ve Sayfiye mahallelerini kapsayan içme suyu ana hat bağlantı çalışmaları yapıldı. Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, içme suyu ana hat bağlantı çalışmalarını yerinde inceleyerek, ilçe merkezi başta olmak üzere Soğuksu, Hendekbaşı ve Sayfiye mahallelerini kapsayan içme suyu ana hat bağlantı çalışmalarının yapıldığını, asbest boruların yerlerine ise daha sağlıklı yeni modern boruların aldığını söyledi.

Ana hat bağlantı çalışmaları kapsamında herhangi olası bir arızada başta ilçe merkezi olmak üzere Soğuksu, Hendekbaşı ve Sayfiye Mahallelerinde yaşanan su kesintilerini bertaraf ettiklerini belirten Erener, "Teknik açıdan problemli olan şehir içi ve mahallelerimizin çok acil olarak revizyonu gerekiyordu. İlçemizde başlattığımız çalışmalarla bir çok bölgemizin alt yapısını yeniledik. Bizler için çok önemli olan bir çalışmaya daha el attık. İlçe merkezi olmak üzere Soğuksu, Hendekbaşı ve Sayfiye Mahallelerini kapsayacak ana hat bağlantı çalışmalarını da gerçekleştirdik. Bu çalışmalar kapsamında asbest borular yenileriyle değiştirilerek, yeni modern boruların inşasını da gerçekleştirdik. İçme suyu borularının son teknoloji ile fizyon ve alın kaynakları ile bağlantısı yapılmıştır" dedi.

STADYUM DERESİ ISLAH ÇALIŞMALARI BAŞLADI

İlçenin Yeşiltepe Mahallesi Stadyum Deresi'nde ıslah çalışmalarına da başlandı. Yıllardır ıslah edilmeyi bekleyen ve ilçenin önemli atar damarlarından birini oluşturan Yeşiltepe Mahallesi Stadyum Deresi, Belediye Başkanı Tolga Erener'in girişimleri sonucu ıslah edilmeye başlandı. Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından ihalesi gerçekleştirilerek, Stadyum Deresi'nde başlatılan ıslah çalışmaları tamamlandığında özellikle aşırı yağışlar sonucu risk taşıyan ve yaz aylarında yerleşim bölgesini rahatsız eden unsurlar ortadan kalkmış olacak.

İlçenin atar damarlarından birini oluşturan ve Stadyum Deresi yüzünden risk altında olan Yeşiltepe Mahallesi'nin büyük bir sorununa el attıklarını belirten Başkan Erener, "Yeşiltepe Mahallesi Stadyum Deresi'nde hayırlısıyla ıslah çalışmalarına başladık. Çalışmalarımız tamamlandığında özellikle aşırı yağışlar sonucu risk taşıyan ve yaz aylarında yerleşim bölgesini rahatsız eden unsurları ve görüntüleri ortadan kaldırmış olacağız. Yine yatırım programında Kaba deresi, Soğuksu Okluobuz, Hendekbaşı Cumhuriyet Okulu, Bahçelievler elektrik mevkii, Bozcaali Akpet arkası ve Çömlekçi - Çanakçı derelerindeki 2. Etap ıslah çalışmaları da bulunmaktadır" diye konuştu.

İLÇEYE YENİ SPOR TESİSLERİ YAPILACAK

İlçeye yapılması kararlaştırılan tenis kortları, basketbol, voleybol sahaları ve bazı spor tesislerinin protokolü ise Ankara'da Başkan Tolga Erener'in katılımı ile imzalandı. Tenis kortları, basketbol, voleybol sahaları ile bazı spor tesislerinin ilçeye kazandırılması için Spor Toto Teşkilat Başkanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile işbirliği protokolü imzaladıklarını ifade eden Erener, ilçeye kazandırılacak yatırım için AK Parti Grup Başkanvekilimiz Nurettin Canikli başta olmak üzere Giresun Milletvekilleri Cemal Öztürk, Sabri Öztürk ve Spor Toto Teşkilat Başkanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na ilçe adına teşekkür ederek, yapılacak yatırımın ilçeye hayırlı, uğurlu olmasını diledi. Erener "İlçemize hizmet etme aşkıyla yolumuza emin adımlarla ilerliyoruz. Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan, dışarıda boş zaman geçirmelerini önlemek ve onları spora yönlendirmek için yatırımlarımız devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Başkan Erener, Spor Toto Teşkilat Başkanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na kemençe hediye etti. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Görele'de Alt Yapı Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement