Görele'de Çanakkale Şehadet Adlı Oyun Sahnelendi - Son Dakika
Yerel

Görele'de Çanakkale Şehadet Adlı Oyun Sahnelendi

Görele Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferinin 100. yıl dönümü nedeniyle Çanakkale Şehadet adlı oyunu sahneledi.

19.02.2015 10:59  Güncelleme: 11:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Görele Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümü nedeniyle "Çanakkale Şehadet" adlı oyun sahnelendi.

Ankara Ortaoyuncuları'nın Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nde sahnelediği oyunu çok sayıda kişi izledi.

Görele Belediye Başkan Vekili Metin Pampal, yaptığı açıklamada, "Belediyemizce böyle bir oyunun ilçemizde sahnelenmesini sağlayarak, Çanakkale Zaferi'nin önemini herkese bir kez daha anlatmak istedik" dedi.

Oyununun ortaokul, lise öğrencileri ile vatandaşlara 3 seans olarak izletildiğini belirten Pampal, "Çanakkale Zaferi'nin Türk tarihinde önemli ve ayrı bir yeri vardır. Görele Belediyesi olarak biz de Çanakkale Zafer'inde ortaya koyulan o destansı mücadeleyi gençlerimize ve vatandaşlarımıza bir kez daha anlatmak amacıyla ilçemizde tiyatro oyunu sahneledik. Emeği gecen herkese teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Pampal, oyuncuları kutlarken, Görele anısına oyunun yazarı ve yönetmeni Ünal Çeken'e plaket takdim etti.

Oyunda Ünal Çeken, Gamze Köse, Büşra Daştanbek, Aykut Yıldırım, Oktay Ayaz, Yasemin Uyar, Volkan Akyıldız, Özcan Bahar, Muzaffer Cangök, Naim Kulabaş, Erkut Yılmaz, Nurgül Özsoy, Meryem Cepken, Hatice Büyükbel, Şeyma Kaan, Büşra Gülhan, Yeşim Koçoğlu ve Sıla Dalarslan rol aldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Görele'de Çanakkale Şehadet Adlı Oyun Sahnelendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement