Görele'de İmamlara KKKA Hastalığı Anlatıldı - Son Dakika
Yerel

Görele'de İmamlara KKKA Hastalığı Anlatıldı

Görele\'de İmamlara KKKA Hastalığı Anlatıldı

Görele Toplum Sağlığı Merkezi tarafından imamlara Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı hakkında seminer verildi.

15.05.2014 15:07  Güncelleme: 15:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Görele Toplum Sağlığı Merkezi tarafından imamlara Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) Hastalığı hakkında seminer verildi.

Görele Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nde verilen seminerde konuşan Toplum Sağlığı Merkezinde görevli Eğitim Birimi Sorumlusu Abdullah Çınar, KKKA Hastalığının dikkate alınmadığı takdirde ölümle sonuçlanabileceğini söyledi.

Vücuda yapışan kene ne kadar kısa zamanda vücuttan uzaklaştırılırsa, hastalığın bulaşma riskinin de o derece azaldığını belirten Çınar, "Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığının belirtileri ateş, ani başlayan baş ağrısı, kas ağrısı, kırıklık, halsizlik ve belirgin iştahsızlıktır. Bununla beraber bulantı, kusma, karın ağrısı ve ishal gibi şikayetler de görülebilir" dedi.

Kenelerin, kesinlikle elle öldürülmemes gerektiğini vurgulayan Çınar, sözlerine söyle devam etti:

"Kırsal alanlar, orman kenarı ve tarım arazileriyle bu gibi yerlerdeki piknik alanlarına gidenler açık renkli giysileri giymeyi tercih etmeli, pantolon paçalarını çorap içine almalı, dönüşte mutlaka vücutlarını ve elbiselerini kene yönünden kontrol etmeli ve kene varsa uygun bir şekilde uzaklaştırmalıdır. Keneler vücuttan uzaklaştırılırken, kopartılmamalı, uygun bir malzemeyle vücuda tutunduğu kısımdan tutularak çıkartılmalıdır. Keneler, kesinlikle elle öldürülmemeli ve patlatılmamalıdır." - Giresun

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Görele'de İmamlara KKKA Hastalığı Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement