Görele Devlet Hastanesi'ne Validen İnceleme - Son Dakika
Yerel

Görele Devlet Hastanesi'ne Validen İnceleme

Görele Devlet Hastanesi\'ne Validen İnceleme

Giresun Valisi Hasan Karahan, Görele Devlet Hastanesi’nin onarım ve ek bina yapılması için incelemelerde bulundu.

28.04.2014 15:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Giresun Valisi Hasan Karahan, Görele Devlet Hastanesi'nin onarım ve ek bina yapılması için incelemelerde bulundu.

Vali Karahan, Görele Devlet Hastanesini ziyaret ederek hastane hakkında Hastane yöneticisi ve Başhekim Uzm. Dr. Cihan Sedat Aytünür'den bilgi aldı, hastanenin ilçeye yeterli olup olmadığı ve yeni hastane gerekip gerekmediği konusunda fikir alış verişinde bulundu.

1992 yılında temeli atılan ve 2004 yılında da hizmete giren Görele Devlet Hastanesi'nin o yıllarda sıkıntılı dönemler yaşadığını belirten Giresun İl Sağlık Müdürü Opr. Dr. Ahmet Bal, "10 yılda bir bina eskiye bilir mi diye düşünülebilinir ama bina yapım aşamasında çok sıkıntılı süreçler yaşandığı biliniyor, tadilat ve ek bina yapmak yerine yeni bina yapılırsa bölge için kazanım olur" dedi.

Hastane binasının yapılmasının ardından Görele Devlet Hastanesinde bulunmayan branşların tamamlanmasıyla başka illere gitmek zorunda kalan hastaların gitmeyeceği bildirilirken Görele Devlet Hastanesi'nde 10 uzman, 5 pratisyen hekim 2 diş hekimin dışında yaklaşık 90 taşeron işçi 200 hastane personeli ile toplam 307 personelin görev yaptığı bildirildi.

Vali Karahan ise "Bilindiği üzere ilçemizde mevcut bir devlet hastanemiz var. Hastanemizin halkımıza daha etkin hizmet verebilmesi için hastanemize ilave ek bina yapıp, hastanemizi onarıp kullanışlı halemi getirelim veya ilçemize yeni bir devlet hastanemizi kazandıralım düşüncesiyle ilçe yöneticileriyle hastanemizde bir dizi incelemelerde bulunduk. Yönetim olarak bu konuyu inceleyip Ankara'nın onayına sunacağız" diye konuştu.

Ziyaret ve incelemelerinde Kaymakam Ünal Kılıçarslan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Danışmanlarından Hüseyin Besli, Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, Giresun İl Sağlık Müdürü Opr. Dr. Ahmet Bal, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr. Muhammet Mustafa Saymaz, İl Genel Meclis Üyesi Şengül Şahin ve Görele AK Parti İlçe Başkanı Osman Kasım da hazır bulundu. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Görele Devlet Hastanesi'ne Validen İnceleme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement