Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavlarında Başarılı Sayılmak İçin 60 Puan Gerekecek - Son Dakika
Güncel

Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavlarında Başarılı Sayılmak İçin 60 Puan Gerekecek

Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşları personeli için "görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavında 100 tam puan üzerinden en az 70 puan alma" şartı, 60 puan olarak değiştirildi.

17.04.2014 10:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşları personeli için "görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavında 100 tam puan üzerinden en az 70 puan alma" şartı, 60 puan olarak değiştirildi.

Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşları Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, görevde yükselmeye tabi kadrolar "yönetim hizmetleri grubu, araştırma, planlama hizmetleri grubu, bilgi işlem hizmetleri grubu, idari hizmetler grubu, yardımcı hizmetler grubu"; unvan değişikliğine tabi kadrolar ise "uzman tabip, uzman diş tabibi, tabip, diş tabibi, eczacı, avukat, mühendis, mimar, veteriner hekim, matematikçi, istatistikçi, kimyager, fizikçi, sağlık fizikçisi, çocuk gelişimcisi, biyolog, psikolog, sosyolog, antropolog, sosyal çalışmacı, diyetisyen, fizyoterapist, fizikoterapist, iş ve uğraşı terapisti (ergo terapist), perfüzyonist, dil ve konuşma terapisti, tercüman, mütercim, kütüphaneci, tekniker, teknik ressam, ressam, grafiker, şehir plancısı, programcı, tıbbi teknolog, sağlık teknikeri, hemşire, hemşire yardımcısı, ebe, sağlık memuru, sağlık teknisyeni, laborant, diş protez teknisyeni, teknisyen ve imam hatip" olacak.

-GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVLARI-

Görevde yükselme sınavı konu başlıkları, sınav duyurusunda belirtilecek. Yazılı sınav, Bakanlıkça yapılabileceği gibi ÖSYM Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü Genel Müdürlüğü veya yükseköğretim kurumlarından birine de yaptırılabilecek. Yazılı sınavda, 100 tam puan üzerinden en az 60 puan alanlar başarılı olarak değerlendirilecek. Şube müdürü kadrosuna görevde yükselme suretiyle atanacaklardan yazılı sınavda en yüksek puan alan adaydan başlamak üzere ilan edilen kadro sayısının 5 katına kadar aday sözlü sınava alınacak. Sözlü sınavda ilgili personeller, şu konular üzerinden değerlendirilecek:

"-Sınav konularına ilişkin bilgi düzeyi,

-Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü,

-Liyakati, temsil kabiliyeti, tutum ve davranışlarının göreve uygunluğu,

-Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı,

-Genel kültürü ve genel yeteneği,

-Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı."

Başarı puanı, şube müdürü kadrosuna atanacaklar için yazılı ve sözlü sınav; diğer kadrolara atanacaklar için yazılı sınav puanı esas alınarak tespit edilecek ve Bakanlığın resmi internet sitesinde ilan edilecek. Bakanlık, gerekli şartları taşıyan ve atama yapılacak görevi yapabilecek durumda bulunan engellilerin sınavlarının yapılabilmesi için gerekli önlemleri alacak.

Öte yandan, 25 Mart 2011 tarihli ve 27885 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Sağlık Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği" yürürlükten kaldırıldı.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavlarında Başarılı Sayılmak İçin 60 Puan Gerekecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement