Görevden Alınan Okul Müdürüne Veliler, Sahip Çıktı - Son Dakika
Yerel

Görevden Alınan Okul Müdürüne Veliler, Sahip Çıktı

Görevden Alınan Okul Müdürüne Veliler, Sahip Çıktı

Kastamonu’da görevden alınan okul müdürü için veliler, bir araya gelerek protesto etti.

29.08.2014 17:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kastamonu'da görevden alınan okul müdürü için veliler, bir araya gelerek protesto etti.

Kastamonu'nun Daday ilçesinde 1999 yılından itibaren Atatürk İlkokulu'nda okul müdürü olarak görev yapan Selahattin Yanık için veliler bir araya geldi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan veliler, 15 yıldır okul müdürü olarak hizmet veren ve birçok başarılara imza atan okul müdürlerinin haksız bir şekilde görevden alındığını belirterek, bu uygulamayı kabul etmediklerini belirttiler.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan veliler adına açıklamada bulunan Okul Aile Birliği Başkanı Sinan Çiftçi, eğitim kurumları yönetici değerlendirme sonuçlarının geçtiğimiz günlerde açıklandığını hatırlatarak, "Tamamen üst düzey eğitim yöneticilerinin değerlendirmelerine dayanan ve objektif olmaktan çok uzak olduğu her kesim tarafından dillendirilen, ilçe milli eğitim ve şube müdürlerinin okul müdürlerini tek belirleyen haline getiren bu değerlendirmelere itirazımız vardır. Söz konusu değerlendirme puanları, eğitim kurumu müdürleri ile neredeyse tek bir gün çalışmamış, değerlendirme puanı verdiği müdürü hiç tanımayan, ismini dahi bilmeyen büyük bölümü geçtiğimiz eğitim öğretim yılı sonunda "siyasi amaçlarla" atanmış ilçe milli eğitim müdürü ile şube müdürleri tarafından verilebilmiştir. Girdiği sınavları başarıyla aştığı için yönetici olan, başarıları kamuoyunca bilinen, öğrenci ve velilerle iyi diyalog kuran deneyimli bu yöneticilerin görevlerine son verilirken, yerlerine siyasi iktidara yakın, başarılı olacakları şüpheli, hiçbir başarıları görülmemiş, eğitim kurumlarımızda kargaşa yaratacakları şimdiden belli, kişiler atanarak ve farklı renklere asla yer verilmeyerek eğitim kurumlarımıza siyaset sokulmakta, çocuklarımızın geleceği bilerek köreltilmektedir. Bu uygulama, yöneticilerin görevlerini yapmadıkları ya da bir yolsuzluk yaptıkları için görevlerinden alındıkları anlamına da gelmektedir. Çünkü bazı yöneticilere sıfır puan bile verildiği söylentisi vardır. Eğer böyleyse, görevlerinden böylesine alman bu eğitim kurum yöneticileri hakkında soruşturma da açılması gerekmektedir" dedi.

Daday Atatürk İlkokulu öğrenci velileri olarak okul müdürlerine yönelik yapılan haksızlığı kabul etmediklerini açıklayan Çiftçi, "Bakanlık tarafından yapılan değerlendirme sonucunda, 1999 yılından bu yana Daday halkının, öğretmen, öğrenci ve velilerimizin gönlünde taht kuran, birçok başarıya imza atan, Daday Atatürk İlkokulu Müdürü Selahattin Yanık öğretmenimiz, tamamen siyasi bir kararla görevden alınmıştır. Yıllardır kendisi gibi düşünmeyen herkesi bir şekilde koltuğundan eden siyasi iktidarın, bu sefer elini okullarda başarıyla görev yapan okul müdürlerine uzatmış olması ve onları görevden alarak yerlerine kendi müdürlerini yerleştirmesi kabul edilemez. Selahattin Yanık Müdürümüze ve diğer müdürlerimize düşük puan veren, hatta sıfır puan verdiği söylentisi dolaşan İlçe Milli Eğitim Müdürü ilçemizde göreve başlayalı daha bir hafta olamadan nasıl tanımıştır, başarısız olduklarını neye göre belirlemiştir, hangi vicdanla görevden alınmalarına neden olacak puanı değer görmüştür? Yıllardır çocuklarımızın daha iyi koşullarda eğitim alması için çalışan, bu konuda her türlü fedakarlıkta bulunan Selahattin Yanık müdürümüzün yanında olduğumuzu ve ona karşı yapılmış olan bu haksızlığın öğrenci velileri olarak bize yapılmış olduğunu, asla seyirci kalmayacağımızı, bu haksız uygulamadan dönülmesi için tüm yasal yollara başvuracağımızı belirtmek istiyoruz" diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığını velilerin sesine kulak vermeye davet eden Çiftçi, "Objektiflikten ve hakkaniyetten uzak, somut hiçbir bilgi ve belgeye dayanmadan, tamamen soyut ve politik değerlendirmelerle düşük puan verilerek yapılan değerlendirme sonucunda, diğer yöneticiler gibi görevi sona erdirilen müdürümüze yapılan bu haksızlığın düzeltilmesini ve kendisinin görevine devam etmesini talep ediyoruz" - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Görevden Alınan Okul Müdürüne Veliler, Sahip Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement