Gorilla Glass 4, Gorilla Glass 3'ten 2 Kat Daha Sağlam - Son Dakika
Teknoloji

Gorilla Glass 4, Gorilla Glass 3'ten 2 Kat Daha Sağlam

Gorilla Glass 4, Gorilla Glass 3\'ten 2 Kat Daha Sağlam

Corning, dördüncü nesil Gorilla Glass'ı tanıttı.

20.11.2014 18:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Emre Çetinkaya - -

Corning firması uzun bir süredir mobil cihazları darbelere ve çizilmelere karşı korumak için uğraşıyor. Firma son olarak bugün yeni nesil Gorilla Glass modeli Gorilla Glass 4'ü tanıttı. Belirtilene göre Gorilla Glass 4, önceki nesle, yani Gorilla Glass 3'e oranla çizilmelere ve darbekere karşı 2 kat daha fazla dayanıklılık sunuyor.


Belirtilene göre sadece 0.4 mm inceliğinde olan Gorilla Glass 4, Gorilla Glass 3'e oranla bir hayli ince. Gorilla Glass 3 ise 0.7 mm inceliğe sahipti. Gorilla Glass 4'ün önceki nesle oranla neredeyse 2 kat daha ince olması telefon üreticilerine de önemli bir avantaj sağlayacaktır.


Diğer taraftan Gorilla Glass 4'ün Corning araştırmacılarının gerçekleştirdiği testlerde de oldukça başarılı sonuçlara imza attığı söyleniyor. Araştırmacıların 1 metre civarında bir yükseklikten yere bıraktıkları Gorilla Glass 4 korumalı telefonların %80 oranında dayanıklılık gösterdiği görülmüş.


Muhtemelen gelecek sene birçok amiral gemisi telefonda bu teknolojinin kullanıldığını göreceğiz. Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz?




Emre Çetinkaya - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Gorilla Glass 4, Gorilla Glass 3'ten 2 Kat Daha Sağlam - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement