Gorilla Glass 5 İlk Sahipleri Belli Oldu - Son Dakika
Teknoloji

Gorilla Glass 5 İlk Sahipleri Belli Oldu

Gorilla Glass 5 İlk Sahipleri Belli Oldu

Yeni nesil güçlü koruyucuya sahip Corning Gorilla Glass 5 ilk olarak Samsung'un Galaxy Note 7 ve Apple'ın iPhone 7 modellerinde kullanılacak.

23.07.2016 09:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeni nesil güçlü koruyucuya sahip Corning Gorilla Glass 5 ilk olarak Samsung'un Galaxy Note 7 ve Apple'ın iPhone 7 modellerinde kullanılacak.

Akıllı telefonların hayatımızın her anında bulunması ve elimizden hiç bırakmamamız cihazın yere düşük hasar almasına zemin hazırlıyor. Telefonların yere düştüğü zaman düştüğü yüksekliğe bağlı olarak ekranın aldığı zarar büyük öneme sahip. Bir çok insan telefon ekranında hangi tür cam kullanılırsa kullanılsın ek olarak bir koruyucu cam ya da kapaklı veya telefonu tam saran telefon kılıflarına yöneliyor. Bu nedenle bir akıllı telefonda en büyük öneme sahip etmen de cihazların camı.

En dayanıklı ekran camını kullanıma sunan markalardan biri olan Corning yeni dayanıklı ekran camı Gorilla Glass 5'i geçtiğimiz günlerde tanıtmıştı. Önceki versiyonlarına göre çok daha sağlam olduğu konusunda ise bir video filmi hazırlamıştı. Gorilla Glass 5'in çıkmasının ardından bu cama sahip olacak ilk akıllı telefonlar da belli oldu.

Hangi Modeller Gorilla Glass 5 Alacak?

Gorilla Glass'ın bir önceki versiyonunu ilk alan cihaz Samsungmodeliydi. Yine yeni teknoloji sağlam koruyucu cam özelliğine sahip Gorilla Glass ürünü Samsung tarafından kullanılacak. Gorilla Glass 5 ilk olarak Samsung Galaxy Note7 ve Apple iPhone 7 modellerinde kullanılacak.

Bir önceki sürümleri Gorilla Glass 3 ve Gorilla Glass 4 arasında çok büyük farklar yokken ekran üzerinde parmak izinin kalması kullanıcılar için sorun oluşturuyordu ve bu sorun daha sağlam bir yapı ile Gorilla Glass 4 ile çözülmüştü. Corning tarafından yapılan açıklamada cihaz üzerinde parmak izinin en aza indirgeneceği ve alacağı darbelere karşı daha dayanıklı bir yapıda olacağı söyleniyor.

Berkay Eke/

Kaynak: Technosfer

Son Dakika Teknoloji Gorilla Glass 5 İlk Sahipleri Belli Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement