Görme Engelle Çetinkaya: Size de İhtiyacımız Var - Son Dakika
Güncel

Görme Engelle Çetinkaya: Size de İhtiyacımız Var

Görme engellilerle gönüllü olarak çalışan kendisi de görme engelli olan Çetinkaya Çankayalılara, "Size de ihtiyacımız var. Bize vakit ayırır mısınız?" diye seslendi.

02.09.2014 09:57  Güncelleme: 10:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Görme engellilerle gönüllü olarak çalışan kendisi de görme engelli olan Mertcan Çetinkaya Çankayalılara seslenerek, "Size de ihtiyacımız var. Bize vakit ayırır mısınız?" dedi.

Çankaya Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü, yeni eğitim öğretim yılında da, üniversite ve memurluk sınavlarına hazırlık dersleri vermeye başlıyor. Kulüp üyeleriyle, eğitmenlerinin yanı sıra, kendileriyle gönüllü çalışan yüzde elli görme engelli Mertcan Çetinkaya (21), Çankayalılara, "Size de ihtiyacımız var, bize vakit ayırır mısınız?" diyor.

Ankara Üniversitesi Psikoloji bölümü öğrencilerinden Çetinkaya, görme engellilerin bir arada olduğu kulüpte yapılacak pek çok şey olduğunu belirterek, "Arkadaşlarıma roman, öykü okuyabilir, sınavlara hazırlananların test çözmesine yardım edebilirsiniz. Burada gören gözlerin her türlü desteğine ihtiyaç var" diyor.

-"GÖNÜLLÜ DESTEK GEREKLİ"-

Çetinkaya, betimleme yapılması yöntemiyle sinema filmleri izleyebildiklerini, bunun için de, özel gösterim yapan sinemalara gitmenin dışında kendilerine gönüllü desteğinin gerektiğini söylüyor. Ayrıca Çankaya Belediyesi'nin Sesli Kütüphanesi'nden de yararlandıklarını belirten Çetinkaya, "Sesli Kütüphane'nin arşivini çoğaltmak, bizlerin daha çok kitaba ulaşmalarını sağlamak anlamına geliyor. Gönüllü okuyucuların kitap seslendirmesi çağrısında da bulunuyorum" diyor.

http://cankayabelgesk.com adresli internet sitesinden ulaşılabilen kulüp, Mithatpaşa Caddesi, No:24/16 Kızılay Çankaya adresinde bulunuyor.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Görme Engelle Çetinkaya: Size de İhtiyacımız Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement