Görme Engelli Çiftin Aşkı Engelleri Aştı - Son Dakika
Yaşam

Görme Engelli Çiftin Aşkı Engelleri Aştı

Görme Engelli Çiftin Aşkı Engelleri Aştı

Zonguldak’ta, görme engelli Mehmet Kuru ve Yeliz Kuru çifti, birbirlerini hiç görmemelerine rağmen bütün zorluklara göğüs geriyor.

02.08.2014 15:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ta, görme engelli Mehmet Kuru ve Yeliz Kuru çifti, birbirlerini hiç görmemelerine rağmen bütün zorluklara göğüs geriyor. Beş yıl önce Devrek'te akrabalarının aracılığıyla tanışan Kuru çifti birbirlerini severek hayatlarını birleştirdi. Zonguldak'ın Karaelmas mahallesinde ikamet eden Kuru çifti, kendi ihtiyaçlarını zaman zaman karşılamakta zorlansalar da anne ve babalarından destek alıyor.

Devrek'te akrabalarının aracılığıyla tanıştıklarını ifade eden 37 yaşındaki Mehmet Kuru, şöyle konuştu: "İl Sağlık Müdürlüğünde çalışıyordum daha önce tanıyordum ismini biliyordum ama konuşmamıştık aradım konuştum. Devrek'te akrabalar var, onlar aracı oldu. Sonra evlendik. Günlük hayatta zorluklar yaşıyoruz. Bir şekilde sıkıntıları aşıyoruz."

Devletten aldığı evde bakım ücretinin haricinde bir gelirleri olmadığını ifade eden Kuru, devlet işi istediğini ifade etti.

Yüzde 82 görme engelli olan 31 yaşındaki Yeliz Kuru da şunları söyledi: "Telefon aracılığıyla tanıştık. İlk başta arkadaş olarak görüşeceğimizi düşünüyordum ama arkadaşlığımız ilerledi. İkimiz birbirimizi iyi tanıyor ve anlıyoruz. Günlük işleri kendim yapıyorum ama ağır işlerde yardım olmadan yapamıyorum." - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Görme Engelli Çiftin Aşkı Engelleri Aştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşkusu
    10:03 İzmir'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşkusu

    İzmir Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kentin 30 ilçesinde 30 gün boyunca büyük bir coşkuyla kutlayacak. İlçelerde "Gezici Çocuk Şenliği" ile çocuklar bayram coşkusunu doyasıya yaşayacak, 23 Nisan Salı günü ise Kültürpark büyük bir etkinliğe ev sahipliği yapacak. Bayram günü toplu ulaşım araçları ücretsiz olacak. İzmir Doğal Yaşam Parkı ise 6-18 yaş arasındaki ziyaretçilerini 22-28 Nisan tarihlerinde ücretsiz ağırlayacak.

  • Kumluca'da 25. Tarım ve Seracılık Festivali 24 Nisan-4 Mayıs'ta düzenlenecek
    09:59 Kumluca'da 25. Tarım ve Seracılık Festivali 24 Nisan-4 Mayıs'ta düzenlenecek

    Kumluca ilçesinde düzenlenecek olan 25. Tarım ve Seracılık Festivali, 24 Nisan-4 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festival kapsamında her gün etkinlikler düzenlenecek ve Yörük göçü, yağlı pehlivan güreşleri, acı biber yeme yarışması gibi etkinlikler yapılacak. Festival programı, yerel seçimler nedeniyle kısıtlı bir zamanda hazırlandı. Kumluca Belediye Başkanı Mesut Avcıoğlu, festivalin Kumluca halkının eğlenmesini sağlayacak ve kültürün gelecek nesillere aktarılmasını sağlayacak bir etkinlik programı olduğunu belirtti.

  • Gemlik'te Yağmurun Etkisiyle İstinat Duvarı Çöktü: 2 Kişi Yaralandı
    09:58 Gemlik'te Yağmurun Etkisiyle İstinat Duvarı Çöktü: 2 Kişi Yaralandı

    Bursa'nın Gemlik ilçesinde yoğun yağışın etkisiyle bir apartmanın üzerine çöken istinat duvarı sonucunda 2 kişi yaralandı. Olayda 2 apartman ve 2 otomobil de hasar gördü. Ekipler olay yerine sevk edildi ve 36 dairede bulunan vatandaşlar tahliye edildi.

  • Depremzede Oto tamir ustasından çadırda araç tamiri
    09:54 Depremzede Oto tamir ustasından çadırda araç tamiri

    Hatay'ın Hassa ilçesinde oto tamirciliği yapan Halil Topal, depremde evini ve iş yerini kaybettikten sonra kurduğu çadırda araç tamiri yaparak geçimini sağlıyor. 9 aydır çadır altında hizmet veren Topal, eski hayatına geri dönmek istiyor.

  • Kurbanlık telaşı erken başladı Denizli'de
    09:48 Kurbanlık telaşı erken başladı Denizli'de

    Kurban Bayramı yaklaşırken, Denizli'de vatandaşlar hayvan yetiştiricilerini ziyaret etmeye başladı. Üreticiler, ekonomik sıkıntılar ve yüksek maliyetlerle karşı karşıya olduklarını dile getiriyor.

  • Yüksekova'da sürü halindeki yılanlar adeta Brezilya'nın 'Yılan Adası'nı andırıyor
    09:42 Yüksekova'da sürü halindeki yılanlar adeta Brezilya'nın 'Yılan Adası'nı andırıyor

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesine 30 kilometre uzaklıkta bulunan 'Yılan Pınarı' bölgesinde sürü halinde güneşlenen yılanlar, Brezilya'nın Yılan Adası'nı andırıyor. Yılanların sürü halinde görünmesi, görenleri hem korkutuyor hem de şaşırtıyor. Yüksekova Ziraat Odası Başkanı Perviz Geçirgen, yılanlara zarar verilmemesi çağrısında bulunuyor.

  • Didim Belediyesi Deniz Yıldızları Kreş ve Gündüz Bakımevi'nde 23 Nisan kutlaması
    09:34 Didim Belediyesi Deniz Yıldızları Kreş ve Gündüz Bakımevi'nde 23 Nisan kutlaması

    Didim Belediyesi Deniz Yıldızları Kreş ve Gündüz Bakımevi öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı büyük bir coşku ile kutladı. Programda çocuklar dans gösterileri sergiledi.

  • Mersin Büyükşehir Belediyesi Yeni Doğanlara Destek Sağlıyor
    09:29 Mersin Büyükşehir Belediyesi Yeni Doğanlara Destek Sağlıyor

    Mersin Büyükşehir Belediyesi, 'Hoş Geldin Bebek Yeni Doğan Paketi' projesiyle ailelere destek oluyor. Proje kapsamında 3 bin 500'den fazla yeni doğan paketi dağıtıldı.

  • Derince Belediye Başkanı Özel Öğrencileri Ağırladı
    09:29 Derince Belediye Başkanı Özel Öğrencileri Ağırladı

    Derince Belediye Başkanı Sertif Gökçe, Özel Dost El Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi'nde eğitim gören özel öğrencileri misafir etti. Ziyarette öğrencilerle yakından ilgilenen Gökçe, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.


Advertisement