Görme Engelli Çocukların 'Sinema' Keyfi - Son Dakika
Güncel

Görme Engelli Çocukların 'Sinema' Keyfi

Görme engelli çocuklar, 07-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası dolayısıyla kendileri için hazırlanan sesli betimlemeli filmle keyifli dakikalar yaşadı.

14.01.2015 15:14  Güncelleme: 15:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beşiktaş Belediyesi, 07-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası dolayısıyla farklı bir etkinlik gerçekleştirdi. Levent Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte Sebeder (Sesli Betimleme Derneği) ve Pati Film’in özenli çalışmasıyla hazırlanan sesli betimlemeli, altyazılı ve işaret dili anlatımlı film Türkan Sabancı Görme Engelliler Okulu'nda eğitim gören 100 çocuk için gösterime sunuldu.

SESLİ BETİMLEMELERLE FİLMİ DİNLEDİLER

Karakterlerini Nermin Er’in tasarladığı, yapımcılığını Yonca Ertürk’ün, yönetmenliğini İsmet Kurtuluş ve Nermin Er’in yaptığı Rimolar ve Zimolar Kasabada Barış filmini sesli betimlemelerle dinleyen görme engelli çocuklar keyifli dakikalar yaşadı. Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar da çocuklarla birlikte filmi izleyerek, onların coşkusuna ortak oldu.

Çocuklara seslenen Başkan Hazinedar, onların iyi bir eğitim aldıklarını belirterek, “Öğrenim hayatınızda başarılı olduğunuzda çok daha iyi noktalara geleceksiniz. O zaman biz de eksik bulduğunuz şeyleri inşallah sizler bir belediye başkanı, milletvekili, mühendis, hukukçu olarak o engelleri sizin arkanızdan gelen nesillere yaşatmayacaksınız. Sizin çok önemli bir sorumluluğunuz var” dedi.

ENGELLİLER, BEŞİKTAŞ’I YENİDEN DÜZENLEYECEK

Murat Hazinedar, görme ve işitme engellilere yönelik bir sinema projesi geliştirdiklerini ifade ederek, “Büyük bir emek gerektiriyor. Normal sinemaya göre hazırlamak daha zor. Belediyelerin en önemli sorumluluğu dezavantajlılara yönelik çalışmalar yapmak. Bu sorumluluğu yerine getirme noktasında Beşiktaş bundan sonra da önderlik yapacak. Levent Kültür Merkezi’ni bir sinema haline getirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Engellilerin Beşiktaş’ı yeniden düzenleyeceklerini dile getiren Hazinedar, “Sokakları bizzat engelli kardeşlerimiz dolaşacak. Tespit edecekler. Tespit ettikleri sokaklara birkaç gün içinde gelip biz geleceğiz ve tespitleri doğrultusunda engelleri o sokaktan kaldıracağız” dedi.Filmle birlikte keyfili dakikalar geçiren görme engelli öğrenciler, çok eğlendiklerini belirterek, “Çok iyi şeyler hissettik bugün. Çok eğlendik, mutluyuz. Güzel bir filmdi. Hiç sinemaya gitmediğimiz halde Beşiktaş Belediyesi’nin sayesinde güzel bir sinema oldu” ifadelerini kullandı. 

SADIK KAHRAMAN

İSTANBUL

Görme Engelli Çocukların \'Sinema\' Keyfi
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Görme Engelli Çocukların 'Sinema' Keyfi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • TikTok'ta skandallar bitmiyor! 2 aylık hamile kadın çocuğuna baba bulmak için video paylaştı
    08:08 TikTok'ta skandallar bitmiyor! 2 aylık hamile kadın çocuğuna baba bulmak için video paylaştı

    Son dönemde birbirinden skandal görüntülerin yer aldığı ve tepkilerin odağında yer alan sosyal medya platformu TikTok'ta yayınlanan yeni bir video tartışma yarattı. 2 haftalık hamile olduğunu belirten genç bir kadın paylaştığı videoda çocuğuna baba aradığını ifade etti. Videoya not düşen genç kadın "2 haftalık hamileyim. Çocuğuma baba arıyorum, adam gibi adam" dedi.

  • İranlı Şarkıcının Konserinde İzdiham: Cam Kapılar Kırıldı
    07:42 İranlı Şarkıcının Konserinde İzdiham: Cam Kapılar Kırıldı

    İranlı şarkıcı Moein, Van'da verdiği konserde yaşanan izdiham nedeniyle salonun cam kapıları kırıldı. İranlılar, konser alanına geçmeye çalışırken ezilme tehlikesi yaşadı. Konser alanına girmek için saatlerce bekleyen binlerce İranlı, izdiham oluşturdu. Tehlikeye aldırış etmeyen İranlılar, kırılan cam kapılar arasından geçerek konseri izledi.

  • Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi
    07:09 Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi

    Valve, yıllardır merakla beklenen Counter-Strike 2'yi Eylül 2023'te piyasaya sürdü. Ancak oyuncular, hile kullanımının hala yaygın olduğunu ve Valve'ın bu sorunu çözemediğini belirtiyor. Counter-Strike 2'nin Anti-Hile sistemine rağmen duvar arkasını görme ve otomatik nişan alma gibi hilelerin hala sıkça kullanıldığı söyleniyor. Valve'ın bu konuda nasıl bir adım atacağı merak konusu.

  • Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı
    04:23 Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı

    Düzce'de ticari taksi, aynı istikamette giden motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü, motosiklette yolcu konumunda bulunan yaralı kız arkadaşını ambulansa binerken bir an olsun yalnız bırakmadı. Kaza sonucunda 2 kişi yaralandı.

  • Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı
    04:17 Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı

    Düzce'de meydana gelen kaza sonucu ticari taksi ile motosiklet çarpıştı. Motosiklette yolcu olarak bulunan kız arkadaşı yaralanan sürücü, ambulansa binerken onu yalnız bırakmadı. Kaza sonrası yol trafiğe kapatılırken, inceleme başlatıldı.


Advertisement